Ha boldogtalan vagy, úgy érzed valami hiányzik és nem teljes az életed. Elégedetlen lehetsz a kapcsolataid, a munkahelyed, vagy a lakóhelyed miatt. Bármi is tesz frusztrálttá, az valaminek az eredménye és a boldogtalanság okozója. Érdemes időközönként értékelni az életünket, mert sokszor megrekedünk egy bizonyos szinten. Ez nem mindig könnyű, hiszen ha rájövünk az okára, változtatnunk kell a megszokott rutinunkon, ami mindig a legnehezebb kihívás. A változások viszont, mindig pozitív fejlődést idéznek elő, aminek az eredménye egy boldogabb élet lesz.

 

A jelek amelyek figyelmeztetnek, hogy boldogtalan vagy

 

1. Boldogtalan vagy, ha várod a napot, hogy boldog légy
Nagyon sokan használják ezt a mondatot: Boldog leszek ha… új munkahelyem lesz, jobb kapcsolatom lesz, több fizetésem lesz. Itt a körülményeket hibáztatjuk, azért, hogy boldogtalanok vagyunk, pedig a jobb körülmények önmagukban nem vezetnek nagyobb boldogsághoz. Ne töltsünk időt azzal, hogy mindig várunk valamire és attól reméljük, hogy jobb lesz a hangulatunk. Ehelyett koncentráljunk a jelen pillanataira, mert nincs arra garancia, hogy ami a jövőbe fog történni, attól tényleg boldogabbak leszünk. Megérdemled, hogy most legyél boldog és nem akkor, amikor valami történni fog a jövőben.

2. Boldogtalan vagy, ha unatkozol
A boldogtalan emberek általában pesszimisták, nem uralják az életüket, így hajlamosak csak ülni és várni, hogy a dolgok megtörténjenek. Gyakran ezek a dolgok meg is történnek, de sosem minket szolgálnak. Az unatkozás is annak a jele, hogy boldogtalan vagy. Hiszen nincs meg benned a vágy, hogy fejlődj, hogy tanulj valami újat és hogy képezd magad.
Ez lehet csak egy hobbi, ami örömet okoz, kikapcsol, ellazít és segít kiereszteni a gőzt. Tanulás, önképzés és új célok felállítása helyett, csak várunk és közben azon csodálkozunk miért nem változnak a dolgok. Keressünk valami új hobbi, vagy olyan tanulási lehetőséget, amely örömet okoz nekünk és a személyes fejlődésünket is segíti.

3. Boldogtalan vagy, ha a nem teljesített vágyak üldöznek
A vágyaink amelyek nem teljesülnek, hatalmas boldogtalanságot okoznak. A barátságban elvárod, hogy pont úgy viselkedjenek veled, mint ahogy te viselkedsz másokkal. Ha ez nem teljesül, csalódsz és boldogtalan leszel. Jó fizetést, barátságos kollégákat és kellemes légkörű munkahelyet szeretnél. Ha ezek közül valamelyik nem teljesül boldogtalan leszel. Az életünk tele van elvárásokkal és ha ezek nem teljesülnek akkor csalódásokat kapunk. Legyenek vágyaink, de fontos, hogy reális vágyak legyenek és legyünk tisztába mindkét eredménnyel. Ha teljesül örüljünk és legyünk boldogok, ha nem jön össze, fogadjuk el, de ne hagyjuk, hogy boldogtalanságot okozzon. Az elfogadás és a rugalmasság az, ami elűzi az elvárások okozta stresszt.

4. Boldogtalan vagy, ha bűnösnek érzed magad
Boldogtalan vagy, ha csalódsz magadba, pedig senki sem tökéletes, mindenki hibázik. Nagyon sok embernek nehéz elhagyni a múltját, mert nem képes megbocsátani magának. Pedig az életünkben csak 10% az ami akaratunkon kívül történik velünk és 90%-a attól függ, hogy mi hogyan kezeljük a dolgokat. Le kell rázni magunkról az összes bűntudatot és elengedni a múltat. Felesleges önmarcangolás, hiszen változtatni már nem tudunk rajta, viszont a boldogságunkat veszítjük el vele. Adjuk meg az esélyt, hogy újra boldogok legyünk. Bocsáss meg magadnak!

5. Boldogtalan vagy ha nem szereted magad
A szeretet minden ember alapszükséglete. Ha szeretünk és szerethetünk, az a legfontosabb a mentális egészségünk érdekében. Viszont szeretetet csak akkor tudunk adni, ha először megtanuljuk magunkat szeretni. El kell magunkat fogadni, hogy tudjuk, hogyan tudunk másoknak valódi szeretetet kimutatni. Ha nincs meg bennünk az önszeretet, akkor megfosztjuk magunkat a szabadságtól és a nyugalmunktól. Ezzel azt erősítjük, hogy nem vagyunk jók semmire és senkinek. Bármit próbálunk tenni, úgy gondoljuk nem vagyunk elég jó hozzá, így meg sem próbáljuk. Az igazi boldogság megtapasztalásához meg kell tanulnunk szeretni és elfogadni önmagunkat.

6. Boldogtalan vagy, ha a társadalmi életből mellőzöd magad
Ha rossz a kedélyünk, általában kerüljük az embereket. Boldogtalan vagy akkor is, ha nem szeretnél a barátaiddal találkozni és inkább otthon maradnál, hiszen ez is egy figyelmeztető jel. Ez nem jó terv, mert a szocializáció, még akkor is ha nem élvezzük, nagyon jó a hangulatunk számára. Vannak napok, amikor nem szeretnénk találkozni senkivel, ez normális, de ha ezt rendszeresen megtesszük és teljesen kivonjuk magunkat a társadalmi életből, akkor az elpusztítja a jó hangulatot. Ismerjük fel, mikor a boldogtalanság ránk tőr és ki szeretnénk maradni a körforgásból, akkor kell belevetni magunkat. Erőt kell venni magunkon és meg fogjuk látni, milyen jót tett nekünk, az hogy emberek közé mentünk.

7. Boldogtalan vagy, ha áldozatnak hiszed magad
A boldogtalan emberek, úgy gondolják, hogy az élet kemény, nincs mit tenni ellene és minden ami velük kapcsolatban történik, az az irányításunkon kívül esik. Az élet nem könnyű, vannak benne nehézségek, akadályok, de ezek is minket szolgálnak. Jogunk van bizonyos helyzetektől rosszul érezni magunkat, de fel kell ismernünk, hogy ezek mikor viszik jó irányba az életünket. Mindenkivel történnek rossz dolgok, sőt a sikeres emberekkel, a legtöbb, de van irányításuk, és ez a döntés az ő kezükben van. A mi elhatározásunkon múlik, hogy az akadályok merre befolyásolják az életünket. A jó vagy a rossz irányt választjuk? Áldozatok leszünk, vagy irányítók?

8. Boldogtalan vagy, ha pesszimista a gondolkodásod
A pesszimista hozzáállás, nemcsak állandóan lehúzza a hangulatunkat, hanem a jó dolgok kilátását is gátolja. Hiszen ha a rossz dolgokat gondoljuk mindenről, akkor rossz dolgokat is fogunk kapni. Ez pedig már a vonzás törvénye, a negatív gondolatok nem tudnak pozitív dolgokat vonzani, csak az azonos frekvenciákat. A pesszimista gondolatok könnyen jönnek, de ha felismerjük sokszor milyen irreálisok és logikátlanok, akkor könnyebben tudjuk kezelni őket. Kényszerítsük magunkat, hogy nézzük meg a tényeket és meg fogjuk látni a dolgok nem olyan rosszak, mint amilyennek első ránézésre látszanak.

9. Boldogtalan vagy, ha panaszkodással töltöd az idődet
A panaszkodás is nagyon hangulatromboló magatartás, hiszen ez nem más, mint megerősítjük magunkat valami negatív dologban. Folyamatosan mondjuk ezeket a rossz dolgokat másoknak és ezzel csak erősítjük a negatív hiedelmeket. Ha van egy közeli hozzátartozónk akiben megbízunk, neki elmondhatjuk a problémánkat. Hiszen ha valaki meghallgat, akihez bizalmunk van, az már felér egy terápiával és az nem panaszkodás. Itt van egy határvonal ami könnyen átmegy az önmarcangoló panaszkodásba, hiszen ha embereket lemerítünk, az már nem terápia.

10. Boldogtalan vagy, ha a szőnyeg alá sepred a problémákat
A boldog emberek felelősek minden cselekedetükért. Amikor tévednek elismerik és nem másokat hibáztatnak érte. A boldogtalan emberek viszont a problémákat és a hibákat kellemetlennek tartják és megpróbálják elrejteni őket, hogy még maguk se vegyenek tudomást róla. Viszont ha a problémát figyelmen kívül hagyjuk az nem fog megszűnni, csak nagyobb lesz. Ha egyre több probléma van a szőnyeg alatt és úgy teszünk mintha, nem tehetnénk róla, akkor már áldozatokká is váltunk. Úgy gondoljuk tehetetlenek vagyunk és nincs hatalmunk felette. Pedig van, meg kell oldanunk őket!

11. Boldogtalan vagy, ha negatív önbeszélgetést folytatsz
Az életünk mindig abban az irányba megy, amit gondolunk és mondunk magunknak. Gondolataink az érzelmeink tükröződése. Bánjunk óvatosan, a gondolatainkkal, mert az élet reagál arra. Legyen az pozitív, vagy negatív gondolat, mindkettőt megkapjuk. Amikor negatív önbeszélgetést folytatunk, az életünk tele lesz kudarcokkal, rossz próbálkozásokkal és rossz teljesítményekkel. De ha pozitív párbeszédet folytatunk magunkkal, akkor kedvezőbb eredményeket érünk el. Ez az önbeszélgetés ne legyen a boldogságunk akadálya, ne beszéljünk magunkkal negatív módon. Nézzük mindennek mindig a jó oldalát, hiszen minden rossz dolognak van, legalább egy jó oldala is.

Amikor abbahagyjuk az ellenállást és elfogadjuk önmagunkat és a körülményeinket is, akkor magabiztosabbak leszünk és szebb lesz a világ. Hogy szebbnek látunk mindent, az egy olyan energia, ami rezgés formájában körülöttünk és bennünk van. Ezt az emberek is meg fogják érezni, mert továbbadjuk és ezáltal nemcsak mi, hanem a környezetünk is jobbá válik.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Köszönöm, ha megosztod: