Életünk és a stressz

A stressz mindannyiunk életére hatással van. A túlzott stressz szervezetre gyakorolt káros hatásait orvosi publikációk széles köre bizonyítja. Ezek a kutatások leírják, hogy a nagy mértékű stressz, bármely betegség egyik tényezője lehet, mivel megváltoztatja a test biokémiáját, a neurológiai működését, gyengítheti az immunrendszert.

A stressz meglehetősen kétarcú fogalom. Egyrészt szükségünk van valamilyen mértékű stresszre ahhoz, hogy tartalmas életet éljünk, ezért a jó stressz az ún. eustressz, megszínesíti napjainkat. Viszont, ha ez fenyegető, veszélyezteti életünket, akkor distressznek hívjuk. Túl sok belőle megbetegedést okozhat. Az emberek stressztűrő képessége nagyon különböző, ami az egyik embernek kaland, a másiknak megpróbáltatás.

A stresszállapot lehet múló és tartós, ezen belül folyamatos vagy szakaszos, de a különböző stresszorok hatásai össze is adódhatnak. Sokféle stresszor hat a mai kor emberére: határidők, nagy nyomás, mozgásszegény életmód, rossz táplálkozás, érzelmi trauma, fizikai sérülések, betegségek, fertőzések… Selye János elképzelése értelmében bármelyik stresszor ugyanazt a hatást válthatja ki.

Stresszcsökkentő eszközök

A SCIO és EDUCTOR Biofeedback készülékek fejlett technológiát alkalmazó rendszerek, amelyek a stressz és az egyensúlyhiány mérésére képesek a testben a fizikai-érzelmi-szellemi rezgések vizsgálatával. Mindkettő egy automatikus, számítógép által működtetett, nem-invazív eszköz, mely számos biofeedback alkalmazást egy összetett rendszerré alakítja, így alkalmas testelemzésre, és energia szint mérlegelésre. Valójában egy tudatalattin keresztül is használható stressz-érzékelő és csökkentő rendszer.

Hogyan is működik?

 

A SCIO és EDUCTOR Biofeedback rendszer öt kényelmes, vezetőképes érzékelőkkel ellátott pánton keresztül dolgozik a homlokon, a bokákon és a csuklókon keresztül. Elég pontos és érzékeny ahhoz, hogy több mint 13 000 különböző jelre adott stressz reakciót képes legyen lemérni. Ezek a jelek, a készülékhez csatlakoztatott számítógép szofver-mátrixában jelennek meg, így lehetővé teszik, hogy nagyobb betekintést nyerhessünk a kliens életstílussal és Jólléttel kapcsolatos stressz-faktoraiba. Finom hullámforma generátor segítségével vissza is hat a testre, harmonikus állapotba igyekszik terelni a fizikai és érzelmi stressz reakciókat, ami javíthatja az egészséget.

Miben tud ez segíteni nekem?

  • Képessé tesz a gyorsabb ellazulásra
  • Nyugodtabb lesz az alvás
  • Csökken a stressz, a feszültség és az idegesség
  • Javulhat az általános egészségügyi állapot és a Jóllét
  • Csökken a düh, a félelem, nyugtalanság és a lehangoltság
  • Fokozódik az izmok mozgékonysága, javul a koordináció, a sportteljesítmény
  • Javítja a mentális tisztánlátást, a memóriát, összpontosítja a figyelmet.

Kérlek vedd FIGYELEMBE:

A SCIO és EDUCTOR Biofeedback készülékek stressz csökkentésre, izom újratanításra, fájdalomcsökketésre kifejlesztett rendszerek, NEM diagnosztikai eszközök, és nem is használhatóak erre a célra, NEM alkalmasak semmilyen betegség, állapot vagy rendellenesség diagnosztizálásra. Csak engedéllyel rendelkező egészségügyi szakemberek jogosultak diagnózis felállítására. A Honlapon bemutatott Nézőpontkereső eszközök használata, azok megismerése,  nem helyettesítenek semmilyen orvosi eljárást, nem alkalmasak semmilyen betegség, vagy egészségügyi probléma gyógyítására, ugyanakkor hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Tudatossági szinted emelkedésével a fent felsorolt problémák enyhüljenek, esetleg ki is oldódjanak. Kérlek olvasd el ide vonatkozó Jogi nyilatkozatunkat az ÁSZF-ben.

Feliratkozás Hírlevélre

Feliratkozás Hírlevélre

Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy időben értesülj újdonságainkról, induló tanfolyamainkról!

Adatvédelmi nyilatkozat

Sikeresen feliratkoztál!