Van pár mérgező embertípus akik, semmilyen építő jellegű lépést, nem tudnak tenni az életünkben. Mivel a tudatos gondolkodás része, hogy megválogatjuk a körülöttünk élő emberek táborát, ezért nyugodtan szelektáljunk. Jogunk van ezt tenni, hiszen ez a mi életünk és, a tudatosság a magunk elfogadásával kezdődik. A boldogságunk is innen fog kiindulni és ehhez az alaphoz a környezetünk és a körülöttünk élő emberek tudnak még hozzátenni, vagy elvenni.

Valószínű ezt ne engedjük meg magunknak. A boldogság megszerzése, különben is egy nehezen megvívott csata és nagy erőfeszítést igénylő feladat. Ezeket a mérgező embertípusokat, nyugodt szívvel, lelkiismeretfurdalás nélkül kerüljük el, de legalábbis csökkentsük minimumra a találkozás lehetőségét velük. Úgyis fel fogjuk ismerni, ki az aki a mi támogatásunkra, segítségünkre, szorul és ki az aki menthetetlen.

 

7 mérgező embertípus, aki nem fog építeni minket

 

1. Mérgező embertípus – Állandóan kritizál

A kritikával nincs is semmi baj. Hiszen ha azt jó szándékkal kapjuk, például egy baráttól, abból tanulni, fejlődni lehet. De ha azt tapasztaljuk, hogy egyes emberek csak bírálnak minket, akkor érdemes megvizsgálni, hogy ott legyen-e, ez a személy továbbra is az életünkben. Az állandó kritizáló személynek különben sem velünk van baja, hanem saját magával, de semmiképp sem fogja építeni a kapcsolatunkat.

2. Mérgező embertípus – Mindig áldozatot játszik

Vannak olyan személyek akik soha sem vállalnak felelősséget az elkövetett hibáikért. Ők mindig áldozatok és általában, soha semmi nem az ő hibájukból ered. Nekik ez a játék, a létükhöz kell és a saját hiányosságaikat kendőzik el vele. Az ilyen embertípus is nagyon megterhelő, mert a mi energiánkat veszi el, a találkozásoknál. Ne mérgezzük vele a kapcsolatainkat fölöslegesen, messze kerüljük el őket.

3. Mérgező embertípus – Negatív gondolkodású

Vannak emberek, akik a negatív gondolataikat hintik szét a nagyvilágba és megfertőznek vele mindenkit a környezetükben. Ezek az emberek nagyon könnyen lerántanak minket is, hiszen elég egy óvatlan találkozás és már át is adták a vírust. Arra a napra biztos megkaptuk tőlük a nyomott hangulat betegségét. Ők mindig aggódnak, panaszkodnak és állandó, megrögzött pesszimista világnézettel rendelkeznek. Elég megbirkóznunk a saját negatív gondolatainkkal, amelyek minket is támadnak, nem kell nekünk ehhez segítség. Ezért nyugodtan iktassuk ki az életünkből őket is, mindenféle lelkifurdalás nélkül.

4. Mérgező embertípus – Elveszíti az önuralmát

Ezek az emberek tényleg nagy dózisban lemerítik az energiánkat. Mindenkinek vannak nehéz pillanatai, de egyes emberek gyerekes módon reagálnak erre. Az önuralom nagy úr és ilyen helyzetekben szükségünk is van rá, de ők nem tudják kordába tartani dühüket. Ezeknek a személyeknek, nagyon fejletlen az érzelmi intelligenciájuk és nem kell, hogy azt a gőzt amit ők kieresztenek, mi lélegezzük be.

5. Mérgező embertípus – Nem mutat együttérzést

Ezeknek az embereknek is problémájuk van, sokszor, a nárcisztikus személyiségek táborát erősítik. Nem tudják megérteni a többi ember problémáit és ridegen, elutasítóan kezelnek minden segítséget, kérést. Azért viselkednek így, mert nem képesek más emberek helyzetébe beleképzelni magukat, pedig a társadalmi kapcsolatoknak a legfontosabb kulcsa ez. Talán ők sem a mi embereink, akikkel tovább kell ápolni a kapcsolatunkat.

“A szeretet és az együttérzés szükségletei, nem luxus. Nélkülük az emberiség kihalna.”

Dalai Láma

6. Mérgező embertípus – Aki hazudik nekünk

A barátság legfontosabb építőköve a bizalom. Ha valakit elfogadunk bizalmasunknak, kimondatlanul is örök hűséget fogadunk egymásnak, hogy nem fogunk hazudni egymásnak. De lehetnek helyzetek kollégákkal, felszínes barátokkal, ahol a bizalom megrendül. Az igazság és az őszinteség minden barátság legértékesebb alapja. Ha ilyet tesznek a barátok, akkor nem érdemlik meg a barátságunkat.

7. Mérgező embertípus – Aki manipulál és kihasznál minket

Mindig lesznek körülöttünk olyan emberek, akik saját előnyükre manipulálnak minket és kihasználják jóhiszeműségünket. Ők is csak féltékenységből teszik ezt, hiszen így akarják erősíteni labilis személyiségüket. Nekik se legyünk mankó, hiszen csak ránk támaszkodva érik el sikereiket. Mivel ez sem az őszinte barátságról szól, nyugodtan mondjunk egy hátra arcot. Ezt a típusú embert is hamar észrevehetjük, mert ők nem fognak adni semmit, csak mindig visszaélnek majd a nagylelkűségünkkel.

+1 Aki szándékosan megbánt minket

Ezek az emberek olyan megjegyzéseket tehetnek, amivel nagyon megbántanak minket. Barátok is lehetnek ebben a kategóriában, hiszen ha elfelejtkeznek a beígért szivességről, vagy sosem jelentkeznek, csak ha szeretnének valamit, az is fájó lehet számunkra. Ezek is olyan megbántások, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk és nem kell elviselnünk, a saját nyugalmunk érdekében.

Ez a pár mérgező embertípus az, akiket nem a szeretet vezér, ezért nem is kell, hogy a mindennapi életünk részei legyenek. Ha szeretnénk, hogy béke legyen a szívünkben, most az egyszer legyünk önzőek és a saját érdekeinket tartsuk szem előtt.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod: