A belső béke megtalálása, könnyebb, mint gondolnánk, igazából csak annyit kell tennünk, hogy megváltoztatjuk a nézőpontunkat. Ha megleljük a belső békét, utána kiegyensúlyozottabbak leszünk, könnyebben legyőzzük a stresszt és segít visszaszorítani a hétköznapokon fellépő kaotikus helyzeteket. Tudnunk és éreznünk kell, hogy ez a belső béke, a legmagasabb szintre emel és velünk együtt az egész életünket is.

 

A belső béke megtalálása 8 pontban

 

1. Fogadjuk el azokat a dolgokat, amelyeken úgysem tudunk változtatni

Vannak olyan helyzetek az életünkben, amit befolyásolni tudunk, döntésünkkel, cselekedeteinkkel, de el kell fogadnunk, hogy vannak olyanok is, amelyek túlmutatnak a hatásköreinken. Ha stresszes és boldogtalan a jelenlegi életünk, vizsgáljuk meg és próbáljuk meghatározni, hogy vajon miért ilyen. Gondolkodjunk, hogyan tudnánk megváltoztatni, hogy pozitív mederbe kerüljön.

Ne féljünk a nagy változásoktól, ha az intuiciónk azt súgja nekünk. Ha a megérzéseinkre hagyatkozunk, ki merünk lépni, a számunkra nem megfelelő munkahelyről, vagy nem méltó kapcsolatból. Ez a bátor döntés meg fogja hozni a nyugalmunkat. Ami pedig kívül esik az irányításunkon, azt el kell fogadnunk és hagyni kell hogy menjünk az áramlással. Gondoljunk az életünkben minden akadályra úgy, hogy az egy tanulási szakasz, ahol fejlődünk és az életünk is jobbá válik általuk.

2. Legyünk türelmesek

Ahhoz, hogy megélhessük a belső béke pozitív hatását, meg kell szabadulnunk a lehető legtöbb stressz forrástól. A legtöbb helyzetben a türelmetlenségünk a stressz keletkezésének az oka. Képzeljük el a reggeli dugóban való idegeskedést, vagy amikor a bankban a hosszú várakozáson bosszankodunk. Ezeket a stresszes perceket magunknak generáljuk.

Mivel ezeket a helyzeteket úgysem tudjuk irányítani, kezdjünk el türelmesek maradni ezekben a szituációkban. Rá fogunk jönni nem is olyan nehéz, hiszen ha bosszankodunk, akkor sem kerülünk előbb sorra, tehát teljesen felesleges. Ilyenkor próbáljunk meg mélyen lélegezni, vagy egy vicces helyzetre gondolni, a lényeg, hogy eltereljük a figyelmünket.

3. Mosolyogjunk és a világ visszamosolyog ránk

Azt mondják a nevetés a legjobb gyógyszer és ez az, ami a legjobban fertőz. A legrosszabb hangulatunkban is, ha valaki ránk mosolyog, biztos hogy visszamosolygunk rá. Mivel kizökkent minket ez a váratlan helyzet jó érzéssel fog eltölteni minket. Legyünk mi azok, akik mosolygunk, hiszen pozitív energiákat szabadítunk fel és ez a pozitív energia vissza is fog majd jön hozzánk.

4. Menjünk ki rendszeresen a szabadba

A modern világban, könnyű elveszíteni a kapcsolatot a természettel, de mi ne legyünk azok, és szakítsunk időt rá, hogy kimegyünk a szabadba. Menjünk ki valahova, ahol csend van és napi 20 percet töltsünk el ott. Nemcsak az agyunk tisztul ki, hanem feltöltődünk a természetből jövő energiával. Ha csak a közeli parkba megyünk és mezítláb sétálunk a fűben, vagy a homokban, miközben élvezzük a napsütést a bőrünkön, már az majdnem felér egy wellness hétvégével.

5. Összpontosítsunk a jövőre

Fontos, hogy mindig legyenek céljaink, amelyeket előre meghatározunk és bontsuk őket kisebb állomásokra. Ezek a célok jó ha a boldogságunkat szolgálják és a kisebb eredmények után se felejtsük el megjutalmazni magunkat. Rendszeresen értékeljük a megtett utat és ha valami időközben változott és nem teszik amit látunk, akkor változtassunk rajta.

6. Legyünk jó hallgatók

A hallgatást, ne csak a fülünkre értsük., hanem nyissuk ki a szemünket és tárjuk ki az elménket is. Minden érzékszervünkkel hallgassunk. Figyeljünk beszélgető partnerünkre, legyünk jó hallgatók, aki türelmesen meghallgatja őket. Hallgassuk a természet hangjait, hallgassunk minden nap zenét. Ez mind a legnagyobb stresszben is segít nekünk lecsillapodni, így könnyebben megtaláljuk a belső békét. Ezek a hangok segítenek ellazítani minket és csökkentik a stresszt. Csukjuk be a szemünket és engedjük, hogy az elménk és a pozitív érzelmek összekapcsolódjanak.

7. Folyamatosan fejlődjünk, mert a tudás hatalom

Kapcsoljuk ki a tévét és vegyünk egy jó könyvet a kezünkben. Biztos több könyv is ott sorakozik a polcon, amit valamikor megvettünk, csak nem volt még időnk elolvasni. Az olvasás közben fejlődik a képzeletünk és a kreatív gondolkodásunk, ha pedig tanulási céllal forgatjuk, akkor a tudásunk is. Ez mind abban segít minket, hogy magabiztosabbá váljunk és jobban tudunk majd összpontosítani, az élet minden területén. Ez egy nagyon egészséges és produktív menekülési útvonal, hogy megtaláljuk a belső békét.

8. Rendszeresen forduljunk befelé

A belső béke eléréséhez, fontos, hogy megtanuljuk a tudatos légzést. Ez még nem meditáció, de tény, hogy annak is ez az alapja. Ha mély lélegzetet veszünk és lassan engedjük ki orron át a levegőt, akkor az nagyon megnyugtató hatással lesz az egész testünkre és az elménkre is. Ezzel a módszerrel minden helyzetben irányítani tudjuk a stresszt, mielőtt elszabadulnának a stresszhormonok bennünk.

Próbáljuk meg alkalmazni ezeket a módszereket a rohanó mindennapokban és garantáltan lenyugszunk tőlük. A nyugodt elme, pedig meghozza nekünk a harmóniát és a belső béke paradicsomi állapotát.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod:

Feliratkozás Hírlevélre

Feliratkozás Hírlevélre

Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy időben értesülj újdonságainkról, induló tanfolyamainkról!

Adatvédelmi nyilatkozat

Sikeresen feliratkoztál!