A boldog emberek tudják, hogy a boldogság nem egy elérhetetlen álom és azzal is tisztában vannak, hogy pénzen nem lehet megvásárolni. Azok a dolgok segítenek hozzá a boldogságunkhoz, amit napról napra megteszünk. Tehát a boldog emberek tudatosan készülnek és cselekszenek azért, hogy tartalmasabb és boldogabb életük legyen.

 

A boldog emberek 10 rendszeres szokása

 

  1. A boldog emberek hálásak

Nagyon sok kutatás bebizonyította, hogy a hála befolyásolja a boldogságot. A boldog emberek a hálának köszönhetik, a pozitívabb kilátásokat, az erős kapcsolatokat és mindez még az egészségüket is javítja. A hála sokféleképpen kifejezhető, szinte mindenért hálásak lehetünk a hétköznapokban. Hálát adhatunk a múlt szép emlékeiért és a megszerzett tapasztalatokért. Hálásak lehetünk a jelen pillanataiért, amit élvezhetünk. És hálával gondolhatunk a jövőnkre, amit reményekkel teli, hozzáállással várunk.

  1. A boldog emberek nagylelkűek

Igaz, hogy a pénzen nem lehet megvásárolni a boldogságot, de a boldog emberek, nagylelkűek az idejükkel, a pénzükkel és a segítségükkel. A nagylelkűség boldogabbá teszi őket, de mindezt az elkötelezettségük váltja ki belőlük. Egy kutatással azt is bebizonyították, hogy ha másokon segítenek, a mentális egészségüket erősítik és hatása által, hosszabb ideig élnek.

  1. A boldog emberek nem büntetik magukat

Tudják, hogy nincs tökéletesség, jók lehetnek valamiben, de a tökéletesség mitoszával nem akarnak megbirkózni. Ezért nem is kell legyőznie önmagát, ha valami nem sikerül, nem bünteti magát érte. Ha így tenne az egész élete nyomoruságos lenne. A boldog emberek meglátják a kudarcokban és a tökéletlenségükben is a szépséget. A világ legsikeresebb emberei, az elején sikertelenségükből merítettek erőt, fölálltak és megvalósítottak valami maradandót.

  1. A boldog emberek követik az álmaikat

A legboldogabb emberek azok, akik követik az álmaikat. A motivációjuk és a lelkesedésük végig kitart és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy elérjék őket. Bátran belevágnak, mernek kockáztatni és nagyot álmodni.

  1. A boldog emberek élményeket gyűjtenek.

A boldog emberek nem tárgyakat gyűjtenek, hanem tapasztalatokat, tudást és élményeket .

A pénzen vásárolt vagyon múlandó, de a tapasztalatok örök emlékek maradnak. A drága táskára amit évekkel ezelőtt vettek, már nem is emlékeznek, de a 10 évvel ezelőtti baráti kempingezésre biztosan. A sok utazás együtt jár még, más helyszínek, más emberek, más kultúrák megismerésével, ami állandó tanulási, fejlődési lehetőség számukra.

  1. A boldog emberek a kudarcokból tanulnak

Egy kutatás bebizonyította, hogy a boldog emberek életében, mindenképpen bekövetkeztek korábbi kudarcok. Az életük kezdeti szakaszában átélt, megpróbáltatáson, felül tudtak kerekedni és később ez az emlék, nagy boldogsággal töltötte el őket. Mikor visszaemlékeznek, hogy képesek voltak legyőzni az akadályokat és azóta tanultak hibáikból, az megelégedéssel tölti el őket. Szívükben ezért hála és boldogság van.

  1. A boldog emberek produktívak

A boldog emberek egy feladatra koncentrálnak és előre megtervezett időbeosztásban dolgoznak. Tudják a káosz, a szervezetlenség stresszhez vezet és sikereket csak stratégiát kiépítve érhetnek el. Tisztába vannak a stressz elkerülésének fontosságával, hiszen az veszélyezteti az egészségüket is, mert fejfájást, hátfájást, alvászavarokat okoz.

  1. A boldog emberek nem befolyásolhatóak

A legnagyobb emberek a történelemben, olyan személyek voltak akik nem engedtek a külső nyomásoknak. A nehézségek amikkel szembesültek, nem akadályozta meg őket a sikereik elérésében. A boldogságukat nem gátolták meg olyan emberek, akik nem hittek bennünk, vagy le akarták beszélni őket a terveikről. Bíztak magukban, hiszen sokszor akik le akarták beszélni őket álmaikról, azok csak az irigyeik voltak.

  1. A boldog emberek barátaikra támaszkodnak

Tudják az önzetlen barátságok, a pozitív emberi kapcsolatok hoznak igazi boldogságot és nem a pénz. A boldogság fertőző, akár ők adják, akár ők kapják, mindkét esetben jól járnak vele. Bármennyit keresnek, a pénz nem kárpótolja őket, egy tartalmas őszinte barátságért. Csak az igaz barátokkal lehet enni, inni, sírni, nevetni, feltöltődni. Odafigyelnek kikkel veszik körül magukat, mert tudják a pozitív emberek feltöltik, de a negatív emberek, visszahúzzák őket.

  1. A boldog emberek nagy hangsúlyt fektetnek a pihenésre

A boldog emberek tudják, hogy a megfelelő alvás a legfontosabb a boldog élethez. Az alvás alatt töltik fel, a lemerült energiaraktárukat, akkor távoznak a mérgek is a szervezetükből és a stressz is nagymértékben visszaszorítható. Kutatással kimutatták, hogy a kielégítő alvás pozitív kilátást nyit az életre, míg a kevés pihenés, az ellenkezőjét váltja ki az emberekből.

A boldog emberek ezekkel a pozitív tapasztalatokkal és tulajdonságokkal vívják ki a boldogságukat. Minden cselekedetükért ők a felelősek, így tudják a boldogságukat is, csak maguknak köszönhetik.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod: