A célok meghatározása az egyik legfontosabb feladat, amit meg kell tenni, ha el szeretnénk érni bármit az életben. Azért fontos a kihívás meghatározása, mert ennek hiányában csak sodródunk az életünk tengerén, oda érkezünk, ahová a hullámok löknek és nem oda ahova szeretnénk eljutni. A célok elérésén naponta dolgoznunk kell, de élveznünk is kell az odavezető utazást, amíg el nem érjük a kívánt célállomást.

Nagyon sok tanulmány készült arról, hogy a célok meghatározása növeli a sikerességet minden területen. Úgymint üzleti, családi, pénzügyi, társadalmi, lelki, vagy fizikai kihívások ezek. Akár kis álmaink, vagy nagyobb vágyaink vannak, a kihívások megnevezése lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk és végül sikeresen elérjük őket. Fontos még, hogy ezek elérhető, reális megpróbáltatások legyenek.

Van hogy elérjük a célunkat és mégis ürességet érzünk, ez akkor fordulhat elő ha a felállított kihívás, nem volt összhangban az életcélunkkal, ezért fontos, hogy ezt is szem előtt tartsuk.
A megmérettetés elérésének egyik legnagyobb akadálya, egy másik kihívás. Ilyenkor az a probléma, hogy a két kihívás versenyeznek egymással, az időnkkel és a figyelmünkkel is. Amikor egy új célt határozunk meg a fókuszt és az energiát a többi feladatokból el kell venni. Vegyük le figyelmünket a kevésbé fontos dolgokról és egyszerre csak egy változtatásra koncentráljunk.

 

A célok eléréséhez 8 nagyszerű stratégia

 

1. Álljunk hozzá úgy, mintha az életünk múlna rajta
Amikor belevágunk a kitűzött célok megvalósításába, a kreatív gondolkodásunkat hívjuk segítségül. Ekkor rá fogunk jönni, hogy sok olyan kihívás van benne, amit nem minden esetben tudunk irányítani. Ha az életünk függene tőle, hogy kidolgozzunk egy új stratégiát, vagy rájöjjünk a megoldásra, biztos hogy megmentenénk magunkat. A célok megvalósításához is így álljunk hozzá, igaz nem az életben maradásunk múlik rajta, de a sikerünk és a boldogságunk viszont igen.

2. Vállaljunk érte felelőséget
Ne hagyjuk, hogy a körülményeink meghatározzák, hogy kik vagyunk és mit akarunk. Ne helyezzük a jövőben sikereink reményét más valaki kezébe. Mások irányítása alatt, csak az áldozat érzését erősítjük, amivel megbénítjuk a kreatív gondolkodásunkat. Vállaljuk fel hogy a saját körülményeink javításáért csak mi vagyunk a felelősek. Akár nagy változtatásra szántuk el magunkat, akár csak kisebb finomítás a cél, ezek az irányelvek segítenek nekünk abban, hogy vállaljunk felelősséget cselekedeteinkért, döntéseinkért, sikereinkért, de még a kudarcainkért is.

3. Több legyen az amit akarunk, mint amit nem akarunk
Mindennek ára van, így a célok elérésének is, hiszen súlyos pénzekkel fizetünk érte. Az erőfeszítésünkkel, a belé fektetett energiánkkal, a türelmünkkel és a rá fordított időnkkel is. Sokszor szeretnénk úgy elérni a céljainkat, hogy nem áldozunk fel semmit az eredmény oltárán. Fogyni szeretnénk, de lusták vagyunk mozogni, vagy a megszokott ételeinkről nem tudunk lemondani. A kitűzött célunkat szeretnénk elérni, de sajnáljuk a belé fektetett, extra időt. Az igazi siker akkor jön el, amikor eljutunk arra a pontra, hogy értékesebbnek tűnik az eredmény, mint a belé fektetett energia, vagy a munkaidő értéke.

4. Ne engedjünk a gravitációnak
A gravitáció nagyon erősen működik a célok elérésének küzdelmében is. Mint ahogy a pohár is lefelé esik, nem lesz ez másképpen a céljaink teljesítése közben sem. Semmi sem felfelé fog húzni minket, hanem lefelé. A problémák és a kihívásokkal teli akadályok fogják képviselni a gravitációt. Ez az erő annál nagyobb lesz, minél nagyobb kihívással nézünk szemben. Ilyenkor csak egy dolgot tehetünk, bízzunk magunkban és ne engedjünk neki!

5. A célok megvalósítása merészséget igényel
Minden beállított célunk, nagy elszántságot és bátorságot igényel tőlünk. Amikor megfogalmazzuk és kitűzzük a célt, a saját belső erőnket használjuk fel. Látjuk a képességeinket, tudjuk hogy jogunk van hozzá, sőt kötelességünknek érezzük, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Teremtsük meg a legmerészebb valóságot magunknak! Ne legyenek határok, bármit elképzelhetünk, hiszen másoknak is sikerült, és csak azért mert mertek nagyot álmodni és hittek magukban.

6. Ne engedjük, hogy a körülmények irányítsanak
Amikor a célunkat felállítottuk és megkezdjük lépésenként megvalósítani, biztos, hogy nagyon sok nem várt körülménnyel fogjuk szembetalálni magunkat. Ilyenkor nem tehetjük meg azt, hogy beletörődünk, hanem igenis módosítani lehet, és kell is a tervünket. A sikerünk abban fog rejtőzni, hogy végig mi vezetünk, hiszen az akadályok megugrása is csak rajtunk fog múlni. Semmilyen felmerülő nehézség, nem lehet kifogás számunkra, olyankor csak meg kell változtatnunk a sikerhez vezető útirányt, kijelölni egy új utat és azon haladni tovább céltudatosan. Ha nem hagyjuk, hogy a körülmények irányítsanak minket, akkor a siker szinte garantált lesz.

7. Kérjünk visszajelzést
A tanácsok és az építő jellegű kritika, mind a mi fejlődésünket és a sikerünk kimenetelét szolgálja. Bízzunk meg egy mentort, aki lehet egy barát, kolléga, vagy egy fontos személy az életünkben. Akinek adunk a szavára, akiben megbízunk és feltétel nélkül elfogadjuk a kritikát is tőle. Ezzel a személlyel tudassuk, hogy legyen nagyon őszinte, ne féljen a hibákra is felhívni a figyelmet, hiszen tanulásunkra és fejlődésünkre fogjuk használni.

8. Készüljünk fel a piszkos munkára
A célunk megvalósítása, hasonlít az aranyásók munkájára. Az aranyásó mielőtt megkezdi, az igazi ásást az aranyhoz, el kell távolítania, több méter vastag sziklaréteget és rengeteg törmeléket. Mikor ez megvan csak akkor kezdődik a munkája. Ez a látszólag értéktelen és piszkos munka, viszi el a tényleges jutalmához, az aranyhoz. Minél több piszkos munkát végezz, annál nagyobb lesz az esélye a végső sikerre. Ezt mi is tartsuk mindig szem előtt, hogy az álmainkhoz vezető út, hosszú, fájdalmas és nagyrészt a nem szeretem munkából fog állni.

Az igazi siker belülről jön és fontos, hogy felelősséggel tartozzunk magunknak érte. Az elszámoltatás magunkkal szemben, az egyik legfontosabb eleme a célok sikeres elérésének. Vannak kihívások, amelyek elérése hosszabb időt vesz igénybe és vannak célok, amelyeket rövid idő alatt elérhetünk. Bármi is a próbatétel, a kezdeti lépések a legnehezebbek, de egy jó stratégiával még a legmerészebb álmaink is valóra válhatnak.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Köszönöm, ha megosztod:

Feliratkozás Hírlevélre

Feliratkozás Hírlevélre

Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy időben értesülj újdonságainkról, induló tanfolyamainkról!

Adatvédelmi nyilatkozat

Sikeresen feliratkoztál!