Az Access Consciousness alapítója Gary Douglas elmagyarázza, hogy a szokásos önsegítő recept a feje tetejére állítva valójában sokkal hatékonyabb.
Ha sétálsz egyet a helyi könyvesboltban, valószínűleg találsz majd önsegítő részleget. És több mint valószínű, hogy eléggé nagy lesz. A globális önsegítő ipar a kimutatások szerint évente 11 milliárd dollárt termel, és ha beírod a keresőbe, hogy „mi a boldogság titka”, közel 5 millió találat bukkan fel. Nyilvánvalóan keresik az emberek. De ténylegesen vajon hányan találják meg? Nézz körbe. Boldogságban nem bővelkedünk.
Talán azért, mert a visszájáról nézzük. Folyamatosan keressük a válaszokat, amik majd boldoggá tesznek bennünket. De mi van akkor, ha nem léteznek ilyen válaszok? Mi van, ha nincs titkos kulcs az élethez? És mi van akkor, ha igazából a kérdezésre való hajlandóság nyitja ki a boldogság ajtaját, amit keresel?

3 hasznos ötlet, hogy megleld a boldogságot

 

 

1. Vedd észre, hogy semmi baj nincs Veled
Az önsegítő ipar azért bukik meg a legtöbb embernél, mert egy finom, de káros következtetésből indul ki: valami baj van Veled. A legtöbb eljárás azt kéri a személyektől, hogy ismerjék el, hogy mi a baj velük, ezután tegyenek lépéseket a gyógyulás felé, javítsák ki vagy semlegesítsék az érintett témákat.
Mi van, ha semmi baj nincs Veled? Mi van, ha az, hogy beveszed, sérült vagy, és valamiképpen szükséged van arra, hogy meggyógyulj, tart beleragadva a boldogtalanságba? Mindig keresve és sosem találva semmit.
Egy egészségesebb és hatékonyabb megközelítése az önsegítésnek, ha megadjuk az embereknek azt az éberséget, hogy semmi baj nincs velük, és hogy abba kell hagyniuk, hogy rosszá teszik magukat. Minden, ami a pozitív változáshoz szükséges, egy nyitottabb elme.
Ha eddig úgy élted az életed, hogy azt hitted, baj van veled, meg kell gyógyulnod, kezdd el feltenni a következő kérdést: „Mi a jó, helyes, megfelelő bennem, amit eddig nem vettem észre?”. Ahogy ezt kérdezed, a boldogságod útjában álló negatív gondolatok és érzések elkezdenek szétoszlani, és a nyereményed az, hogy érzékeled az ajándékot, ami vagy.
2. A kíváncsiság kulcsfontosságú
Kutatások mutatják, hogy a folyamatosan kérdező és lehetőségeket kereső kíváncsi emberek magasabb pozitív  érzelmi szintek élvezete, kevesebb szorongás és nagyobb pszichológiai jóllét felé haladnak.
Vegyük példaként a gyerekeket. Ha esetleg nem vetted volna észre,sokkal boldogabbak, mint legtöbbünk. Játszanak. Használják a képzelőerejüket. Felfedeznek. Kérdeznek. Kíváncsiak.
Mindannyiunknak van vele született ébersége arról, hogy melyik döntésünk hozza magával a legnagyszerűbb szerelmet, életet, legjobb egészséget, bőséget és üzletet. Eme nemtudatos bölcsesség felfedezésének a titka az, hogy nyitva tartod az elmédet minden lehetőség számára – hogy nem keresed semmire sem a választ. Hogy örökké és folyton kérdezel.
3. Gyakorold a kérdezést
Legtöbben egész eddigi életünket azzal töltöttük, hogy a választ kerestük. Nem akármilyen választ, hanem a helyes választ. Vegyük észre, hogy a kérdések azok, amik az életbe, az örömbe repítenek bennünket, és az áhított elégedettség csak a kezdet. De, ha a kérdezés új számodra, előfordulhat, hogy gyakorlásra lesz szükséged. Íme néhány, talán számodra is ismerős tipikus válasz vagy következtetés, illetve a helyettük alkalmazható kérdések:
– Ahelyett, hogy azt mondod, „Annyira rossz ez a helyzet” vagy „Nahát, ez annyira csodás!”, tedd fel a kérdést: „Hogyan lehetne ez még ennél is jobb?” Ez a kérdés arra ösztönzi a tudattalanodat, hogy egy kellemetlen helyzetet jobbá, és egy felemelő helyzetet még nagyszerűbbé tegyen.
– Ahelyett, hogy azt hiszed, hogy az életed áldozata vagy, és a boldogságot adják vagy elveszik, kérdezd: „Azt akarom, hogy igazam legyen és megfeleljek, vagy inkább boldog akarok lenni?” Ez a kérdés képessé tesz arra, hogy felismerd, a boldogság egy választás és bármikor behívhatod.
– Ahelyett, hogy így szólsz: „Elakadtam.” vagy „Kilépek, feladom.”, tedd fel a kérdést: „Mi egyéb lehetséges, amit eddig még csak fontolóra sem vettem?” Ez a kérdés arra ösztönzi a nemtudatos éberségedet, hogy keressen számodra más megoldásokat és lehetőségeket.
A boldogság elérhető számodra. Ismerd fel, hogy nincs Veled baj. Mindenre legyél kíváncsi, amivel utadon találkozol. Kérdezz ahelyett, hogy válaszokat keresnél vagy következtetésekben lennél. A boldogság csak egy választás. Ma mit választhatsz?

Forrás
Fordította: Szecskó Emese

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

FB csoportom:

Végtelen Lehetőségek Tárháza:

https://www.facebook.com/groups/2391936727798475

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Köszönöm, ha megosztod:

Feliratkozás Hírlevélre

Feliratkozás Hírlevélre

Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy időben értesülj újdonságainkról, induló tanfolyamainkról!

Adatvédelmi nyilatkozat

Sikeresen feliratkoztál!