A Mi a csudát tudunk a világról című film megkapta a legjobb független dokumentumfilmért járó díjat 2005-ben.
“Kezdetben volt a légüres tér, végtelen számú lehetőséget rejtve magában, amiből az egyik, Te magad vagy! De kik vagyunk? Honnan jövünk? Mi a feladatunk? Merre tartunk?
A film ezekre a kérdésekre keresi a választ, mi pedig a legfontosabb gondolatokat gyűjtöttük csokorba belőle.

A Mi a csudát tudunk a világról című film, elgondolkodtató tanításai

 

 • A gondolat hatalmát nem értékeljük eléggé. Minden ember egy csoda és mindenki egy nagy rejtély. Rejtélyes az egész világ és a legnagyobb csoda az, hogy mi is részei vagyunk ennek a nagy csodának. Ha ezt felismerjük, friss levegő kerül a vérkeringésbe és az életünk, a saját irányításunk alatt izgalmasabbá válik.
 • A kvantumfizika a lehetőségek fizikája. Miért vagyunk itt? Milyennek látjuk a világot? És vajon eltér – e attól amilyennek látjuk és amilyen valójában. De milyen lehetőségek és ki választja ezeket a lehetőségeket? Erre egy értelmes válasz létezik. Minden létezés alapja a tudat.
 • Miért követjük el ugyanazokat a hibákat életünkben? Miért mindig hasonló párt választunk? Miért dolgozunk mindig ugyanabban a munkakörben? Annyi lehetőség közül választhatnánk és mégis, mindig ugyanazokat a körülményeket teremtjük meg magunknak. Mert nem vagyunk annak tudatában, hogy mi választhatunk, és az irányítás csak a mi kezünkben van.
 • Az agyunk nem tesz különbséget a között, amit látunk és amit elképzelünk. Mert az agyunkban a kisülések ugyanazon az idegpályán történnek. Joggal tehetjük fel a kérdést, akkor mi a valóság? Minden ember hatással van a valóságra, hiába is próbálkozunk védekezni ellene, mindannyian benne vagyunk.

 

Az egész életünket, ezt a nagy kalandot, mi irányítjuk.

 

 • A gondolataink képesek megváltoztatni az egész testet. A legtöbben azért nem tesszük, mert nem hisszük el, hogy képesek vagyunk rá. A szándék megvan, de butaságnak véljük és töröljük az elménkből. Végül el is hisszük magunknak, hogy tényleg nem tudjuk megtenni.
 • Mikor gondolatok kezdenek cikázni az agyunkban, az egy óriási viharfelhőre hasonlít. A vihar persze láthatatlan, amit látunk az a csak egy holografikus kép. Gyűlölet, odaadás, szeretet, az agy nem tesz különbséget köztük.
 • Az agy apró idegsejtekből áll, a neuronokból. Az idegsejtek idegvégződésekkel kapcsolódnak egymáshoz, ezzel létrehozva egy bonyolult idegpályát. Minden kapcsolódási pontnál egy gondolat, vagy egy emlék képződik.
 • Például a szerelem fogalma is ebben az ideghálóban raktározódik. Aki csalódott a szerelemben, az erre a szóra gondolva, minden esetben fájdalmat, szomorúságot, haragot él át. Így készítünk saját modelleket mindenről, hogy milyennek látjuk a világot. Minden ember minden fogalmat máshogy értelmez, attól függően, hogy neki milyen személyes tapasztalatai vannak azzal kapcsolatban.
 • Ha sok fájdalom ér hasonló idegpályákon, például sokat idegeskedünk, sokat szenvedünk, sokszor kételkedünk képességeinkben, akkor ezek az idegpályák, az identitásunkat határozzák meg.
 • Az érzelmeink akár jók, vagy rosszak, vegyi úton fognak raktározódnak a hosszú távú memóriánkban. Ezek az érzelmek amelyek a birtokunkban vannak, holografikus módon leképezett vegyületek.

 

Ezért a világegyetem legkifinomultabb gyógyszertárának gyógyszerészei vagyunk.

 

 • Saját vegyületei vannak a haragnak, a szomorúságnak, az örömnek. Amint az agyunk ebbe az érzelmi állapotba kerül, azonnal ezek a vegyületek bekerülnek a véráramban, majd a test minden sejtjeibe. Itt azonnal jelzést kap, hogy mitévő legyen. A sejt a testünk legkisebb tudattal rendelkező egysége.
 • Így hát ha szerelmesek leszünk, nem egy bizonyos személybe leszünk szerelmesek, csak bizonyos érzelmekbe. Mi vagyunk az érzelmeink és az érzelmeink is mi vagyunk, nem választhatjuk szét őket. Minden sejtünk táplálást igényel, hogy meggyógyítsák a lelki sebeinket.
 • Az érzelmek molekulái állandó kölcsönhatásban vannak.Tehát az érzelmek nem rosszak. Ezek a vegyületek alakítják az életünket. Baj akkor van ha függünk tőlük. Az érzelmektől való függőség, hasonlít a heroin függőségéhez. Ahogy a heroin rabjává válhatunk, ugyanúgy az érzelmeink rabjai is lehetünk.
 • Miért vannak függőségeink? Mert azt hisszük nincs jobb számunkra. Mert senki sem tanított meg minket, hogyan kell jobbról álmodni. Egy átlagos életet élő ember, aki unalmasnak találja az életét, azért érezheti ezt, mert meg sem próbál inspirálódni és tudást szerezni.
 • A környezetünk pedig segít nekünk ebben. Mármint abban, hogy átlagosnak képzeljük magunkat. Hiszen olyan ideálokat látunk a médiából, (szuperhősök, szépségek, szuper háziasszonyok ), ami messze túlmutat azon, hogy megpróbáljuk mi is elérni ezeket.

 

Pedig ezek csak illúziók, de mi elhisszük és beállunk a középszerű mezőnybe.

 

 • Sokan úgy élik le az életüket, hogy a vágyaik nem tudnak a felszínre jutni, pedig teljesen más életet képzeltek el maguknak. De ha felszínre jutnak ezek a vágyak és elgondolkozunk, hogy az élet ennél talán több kell, hogy legyen, akkor a kezdeti összeomlás után, újratervezhetjük az életünket.
 • Ezzel mi magunk is teljesen megváltozunk. Hiszen ha mást gondolunk és máshogy döntünk, akkor az életünk is megváltozik. Akkor alakítjuk mi tudatosan a sorsunkat, ha elhisszük, hogy a gondolataink kihatnak az életünkre, mert a valóság egyenlő az élettel.
 • Az agyunk rengeteg dologra képes. Ez a hihetetlen elménk nemcsak a tanulásban segít, segít megváltozni, jobbá tesz minket, mint amilyenek valójában vagyunk és segít abban is hogy át tudjuk lépni a saját korlátainkat. A tudatunk hat a körülöttünk lévő dolgokra és befolyásolja a jövőnket, hiszen a jövőnket mi alakítjuk.

 

Sokkal több vagyok, mint azt gondolom… és még ennél is több lehetek.

 

 • Hatással lehetünk a környezetünkre, az emberekre, hatással akár a világűrre és a jövőre is. Ezekért mind felelősek vagyunk! Mi és a környezetünk egy azon dolog részei vagyunk, kapcsolódunk hozzá és nem vagyunk egyedül.
 • Azért vagyunk itt, hogy teremtsünk és azért, hogy szétterítsük a világűrben elképzeléseinket és gondolatainkat. A feladatunk, hogy kezdjünk valamit az életünkkel. Hogy elismerjük, a kvantum Én – t és hogy van választásunk és elismerjük az elme nagyságát. Mikor ez a világnézeti változás bekövetkezik, akkor mondhatjuk, hogy megvilágosodtunk.
 • Törekednünk kell a tudásra, anélkül, hogy a függőségeink bezavarnának és ha erre képesek vagyunk, akkor meg tudjuk teremteni a tudást és a valóságot. És új kémiai folyamatokban fogjuk megtapasztalni, felülmúlva legmerészebb álmainkat.
 • Egy szép napon mindannyian elérjük majd az avatárok szintjét, akiket a történelemből ismerünk, mint Buddha, meg Jézus. Elérkezünk a mennyei királyságba, ahol nincs ítélkezés, nincs gyűlölet, nincs próbatétel. Ahol az életünk káoszában és viselkedésünk tehetetlenségében rendet teszünk és ez a lényeg.

Éljük az életünket és idővel nézzük meg, hogy történtek – e változások. Ha igen az életünknek tudósai vagyunk és ez az amiért itt vagyunk!

Tudtad, hogy a tudomány jelenlegi technikai fejlettségi szintje lehetővé teszi, hogy a Kvantumfizikát saját egészségünk védelme érdekében felhasználjuk?

Kattints, vedd fel velem a kapcsolatot és kérd a tájékoztatómat!

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni a Kvantumfizika témaköréből,  kérlek látogass el a az alábbi Blog-oldalara is…!

Köszönöm, ha megosztod: