A pozitív gondolkodás, a sikeres és a boldog élet megteremtésének alapja. Olyan egyszerűnek tűnnek, de mégsem olyan könnyű feladat. Ha optimista az életszemléletünk, akkor sokkal könnyebben vesszük az elénk gördülő akadályokat is. A pozitív gondolkodás, sok előnnyel kecsegtet minket, hiszen befolyásolja az egészségünket, növeli a bizalmat más emberekkel való kapcsolatainkban és a mentális egészségünket is erősíti. Életünk szokásokból áll, ezért fontos, hogy a pozitív gondolkodást is vegyük fel a napi szokásaink, listájára.

 

A pozitív gondolkodás 9 vitathatatlan előnye

 

1. Hatékonyabb stresszkezelés
Ha egy kellemetlen helyzetben találják magukat a pozitív gondolkodás gyakorlói, ők a megoldásra koncentrálnak és nem a problémán keseregnek. Kevesebb stressznek vannak kitéve, mert nem a negatív dolgokra összpontosítanak.

2. A pozitív gondolkodás, pozitív dolgokat vonz
Ha a pozitív gondolkodást választjuk a vonzás törvényét is optimálisan kiegészítjük. Hiszen a törvény kimondja, hogy a pozitív dolgok, a jó dolgokat vonzzák. Ha a pozitív gondolkodásnak teret engedünk, akkor képzeljük csak el, mennyi nagyszerű dolgot húzhatunk be az életünkbe.

3. Jobb egészség
A pozitív gondolkodás hívei, tovább élnek és jobban érzik magukat a bőrükben. Minden negatív érzelemnél, azonnal jelez a test, az izmok megfeszülnek, fejfájás léphet fel és a vérnyomásunk is ingadozik. Ha a folyamatos negatív gondolatok gyötörnek, depresszió is felüti a fejét és ez alvásproblémákat is okoz. Amikor a pozitív gondolkodásunknak teret engedünk, ezek a testi tünetek mérséklődnek, sőt egy idő múlva teljesen meg is szűnnek.

4. Erősebb kapcsolatok
Ha a pozitív hozzáállást választjuk, akkor sok pozitív tulajdonságot fogunk észrevenni az emberekben. Nem az emberi hibákra koncentrálunk, hanem az értékeiket tartjuk szem előtt. Ha így teszünk akkor több értékes barátságok és nagyszerű kapcsolatokat hozhatunk létre. Ezzel egy nagyon pozitív és barátságos légkört teremtünk magunk körül.

5. Jobb benyomás
A nyitott és pozitívan gondolkodó emberek, első találkozásnál is jobb benyomást keltenek és értékes barátságaik vannak. Az emberek szeretik és vonzódnak a kedves és barátságos személyekhez, ezért keresik a társaságukat. Az ilyen embereknek a szerelmi kapcsolatai is kiegyensúlyozott, mert a pozitív gondolkodás hozzásegíti őket, ahhoz, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a társukra.

6. Nagyobb koncentráció
Hamar felismerik, hogy a felmerülő probléma, még nem a világ vége és a nehéz helyzetekben is jó döntéseket hoznak. A nyugodt lelkiállapot lehetővé teszi, hogy a feladatokra, maximális figyelmet fordítsanak. A gondolatai nem kalandoznak el, állandóan a problémák felé, ezért, teljes koncentrációval tudnak minden tevékenységénél jelen lenni. Ez gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.

7. Erősebb önbizalom
A pozitív gondolkodás hozzásegít mindenkit egy magabiztosabb emberhez, mert nagyobb bizalommal fordulnak maguk felé. Nincs szükség játszmákra, hiszen megtanulták, elfogadni és szeretni magukat a hibáikkal együtt. Ez az elfogadás, nagyobb önbecsüléshez és önbizalomhoz vezeti őket.

8. A pozitív gondolkodás nagyobb sikerekhez segít hozzá
A kudarcokat feldolgozzák és kijavítják. Nyitottak az új dolgokra és tudják sosem késő tanulni. Pozitív érdeklődéssel tekintenek mindenre, ami körülöttük van a világban és mindig kipróbálnak új lehetőségeket. Mivel többet is próbálkoznak és folyamatosan képezik magukat, ezért sikeresebbek, az élet minden területén.

9. Nagyobb általános boldogság
Az optimista emberek általában, boldogabb és produktívabb életet is élnek. A vonzás törvénye itt is tökéletesen működik, ha pozitív gondolataink vannak, akkor pozitív dolgokat fogunk vonzani. Ha hálásak vagyunk mindenért, akkor még több dolgot fogunk kapni, amiért hálásak lehetünk.

Tehát próbáljunk meg pozitívan gondolkodni és ne a problémákra koncentráljunk. Legyünk optimisták és a pozitív gondolkodás, megváltoztatja az életünket.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Köszönöm, ha megosztod:

Feliratkozás Hírlevélre

Feliratkozás Hírlevélre

Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy időben értesülj újdonságainkról, induló tanfolyamainkról!

Adatvédelmi nyilatkozat

Sikeresen feliratkoztál!