A pozitív hozzáállás bizonyítottan, könnyebbé teszi az életünket. Tanulmányokkal kimutatták, hogy a pozitív gondolatok hatására olyan vegyi anyagok szabadulnak fel, ami a szervezetünkben, nagyon kedvező hatásokat produkál. Ezek az anyagok a testre és a lélekre is, nagyon nagy hatással vannak. Ha erősíteni szeretnénk, a mentális egészségünket, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy tudatosan figyelünk erre. Amikor a pozitív hozzáállás már annyira természetes része lesz életünknek, amennyire a levegővétel, akkor garantáltan boldogabb élet vár ránk.

A pozitív hozzáállás előnyei, amitől sikeresebbek leszünk:

Sosem veszítjük el a reményt

A pozitív hozzáállás segít nekünk abban, hogy a dolgok jó oldalát nézzük és eszünkben sem jut, hogy valami nem sikerülhet. Sokkal nagyobb reményekkel éljük mindennapi életünket és ez magabiztosabbá tesz minket. Soha nem csüggedünk és megpróbáljuk az akadályokat, fejlődési lehetőségnek tekinteni.

Mindig korrekt játékosok maradunk

Az élet, ma egy őrült nagy rohanás és ebben a felgyorsult világban, a pozitív hozzáállás, segít nekünk abban, hogy le tudjunk kicsit lassítani. A nagy versenyekben, mindig megtartjuk emberi mivoltunkat és nem másokon átgázolva próbálunk meg, sikereket elérni. Számunkra a jó üzlet egyet jelent a korrekt üzlet fogalmával, hiszen a pozitív gondolkodásunkban nincs olyan opció, hogy “átverés”.

A pozitív hozzáállás segít a kapcsolatok kiépítésében

A sikeres ember figyel arra, hogy csak egészséges kapcsolatokat ápoljon. A társadalmi élet elengedhetetlen ahhoz, hogy sikereket érjünk el a munkában. A pozitív hozzáállás alapja, az empátia, az elfogadás, így ezek az emberek könnyebben létesítenek kapcsolatokat. Ha ez a pozitív képességünk megvan, még sikeres vezetőkké is válhatunk.

Élünk a sors által kapott lehetőségekkel

A nyugodt gondolkodásunk, a pozitív hozzáállás egyik legfontosabb hozadéka. Egy kihívás előtt, a nyugodtságunk segít, hogy pozitív döntést hozzunk. Előre tudjuk, hogy a kudarc lehetősége benne van minden kihívásban, de mindent megteszünk, azért hogy sikerüljön. Higgadt fejjel körbejárjuk a lehetőségeket, amit elénk sodort az élet, mérlegelünk és rugalmasan kezeljük az adott helyzetet. A pozitív hozzáállás nagyon sok erőt ad ahhoz, hogy optimistán vágjunk bele, a legnagyobb kihívásba is.

Felelősséget vállalunk tetteinkért

A pozitív hozzáállás birtokában, szélesebb perspektívában tekintünk a világra. Tudjuk, hogy minden lépésünkért felelősek vagyunk és senkit nem hibáztatunk érte. Nagyon hatékony tulajdonság, mert ennek hatására, születnek sokszor pozitív eredmények. Érdemes fejleszteni is, a hosszútávú sikereink érdekében, az élet minden területén.

Körültekintőek és megfontoltak leszünk

A pozitív hozzáállás alatt sohasem leszünk meggondolatlanok. Mindig hagyunk időt a kellő helyzeteknek. Körbejárjuk és megvizsgáljuk a jó és a rossz oldalát is mindennek. A pozitív gondolkodás segít, hogy mindenféle elfogultság nélkül, meghozzuk a legjobb döntést.

Tudatosan éljük életünket

A pozitív hozzáállás segít abban is, hogy tudatosabban éljünk, Odafigyelünk az egészségünkre ezért a táplálkozásunkra és a rendszeres testmozgásra is nagy hangsúlyt fektetünk. Ez az életvitel, kedvező hatással van az egészségünkre és figyelünk a testi és a lelki harmóniánkra is.

Boldogabbak leszünk

A pozitív gondolkodás hatására, olyan vegyi anyagok szabadulnak fel, mint az endorfin, oxitocin, dopamin és a szerotonin. Ezek az anyaguk, mind a boldogságunkért felelősek.

Ha boldogok vagyunk, nagyobb optimizmussal rendelkezünk és ez segít nekünk helyes döntéseket is hozni.

Nagyon szoros kapcsolat van, az érzelmi egyensúly és a fizikai egyensúly között. A negatív gondolatok, képesek a testünket is megbetegíteni. Ezért a pozitív hozzáállás hatására, saját egészségünknek a felelősei is vagyunk.

Ahogy a technológia és tudomány is állandóan fejlődik, érdemes párhuzamosan, a pozitív gondolkodásunkat is, folyamatosan fejleszteni.

Ezzel a gondolkodással, nemcsak nagyobb sikereket érünk el az életünkben, hanem segít nekünk is jobb és értékesebb emberré válni.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod: