A sikeres emberek pontosan tudják, hogy milyen kérdéseket kell feltenni maguknak, ahhoz, hogy elérjék céljaikat. Ezzel a tudással képesek befolyásolni a személyes fejlődésüket. Állandó kíváncsiságuk és a magukhoz való őszinteség segít abban, hogy észrevegyék a fejlődési területüket és ne álljanak a saját sikerük útjában. Ezek olyan kérdések, melyet egy tökéletes mentor tenne fel nekik. A sikeres emberek sokszor saját mentoraikká válnak, ezért nem meglepő, hogy a kérdéseket saját maguknak teszik fel.

 

Ezek azok a kérdések, amelyeket a sikeres emberek megkérdeznek maguktól

 

1. Mitől félek? Van merszem szembenézni velük?
Mindenki fél valamitől. A sikeres emberek sem különböznek ettől, viszont tudják, hogy a félelem is egy jelzés, amiből tanulni lehet. Ahelyett, hogy elkerülnék, megvizsgálják őket és leereszkednek a félelmeik közé. Az hogy átvilágítják a félelmeiket, elengedhetetlen a sikerük szempontjából. Ezután bátorságot vesznek és szembenéznek velük.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Mitől félek?
 • Mi akadályozza meg az álmaimat?
 • Milyen aggodalmak miatt rekedtem meg a fejlődésben?
 • Hogyan tudom legyőzni ezeket a félelmeket?

2. Mit tanulhatok a kudarcokból?
A kudarcok mivel fájdalmasak, megpróbáljuk elkerülni őket. Viszont ha ezt tesszük, a saját növekedésünket is meggátoljuk. Szinte minden sikeres ember elmondja, hogy a kudarcok segítették a céljaik eléréséhez és akadályok nélkül, nem sikerülhetett volna. Ha nem jönnek be a számításaink, álljunk meg és gondoljuk át, mert nagyon sokat tanulhatunk a hiányosságunkból. Sokkal többet, mintha egyből sikerült volna. Az elkövetett hibáinkat használjuk fel a saját tanulásunkra. Fogadjuk őket nagy megnyugvással, hiszen fejlődünk általuk.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Felkészült vagyok, hogy tanuljak a kudarcaimból?
 • Mit tanulhatok az akadályokból?
 • Hogyan használhatom fel a hibáimat a sikerhez?

3. Milyen rossz szokásaim gátolnak a fejlődésemben?
A szokásaink segíthetnek a sikereink elérésében, de meg is gátolhatnak benne. Számos olyan viselkedésmód van amely növekedésre ösztönöz, de van sok romboló magatartás is, amely számunkra akadályokká válhat. A sikeres emberek folyamatosan megkérdőjelezik viselkedésüket, és a napi rutinjukat is ellenőrzik. Tisztába vannak azzal is, hogy sokkal könnyebb megakadályozni a rossz szokások kialakulását, mint felhagyni velük.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Milyen szokások tartanak távol a sikertől?
 • Milyen negatív, napi szokásaim vannak az életemben?
 • Milyen felesleges időigényes feladataim vannak?

4. Hogyan lehetek termelékenyebb?
Az idő az, amiből mindenkinek ugyanannyi van. Senkinek sem jut több egy nap, mint 24 óra. Annyi a különbség, hogy mindenki másra fordítja a rendelkezésre álló időt? A sikeres emberek sosem pazarolják el és megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni belőle, mert számukra nagyon fontos az optimális időgazdálkodás.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Kihasználom a rendelkezésre álló időt maximálisan?
 • Hogyan tudnám hatékonyabban eltölteni az időt?

5. Folyamatosan próbára teszem magam?
A komfortzónán belül nagyon megnyugtató és kiszámítható az életünk. Nincsenek kockázatok, veszélyek, semmilyen váratlan helyzet. Mégis ez a komfortzóna áll a sikereink útjába. Ha mindig csak a kitaposott úton járunk, akkor a cél is a megszokott állomás lesz. Az előrehaladás sosem érhet minket a komforzónánkon belül. A sikeres emberek tudatosan figyelnek arra, hogy ezt néha elhagyják és ezzel kihívások elé állítsák magukat. Átlépik a saját határaikat és ezzel izgalmas felfedezéseket tesznek.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Van bátorságom folytatni ezt a kihívást?
 • Képes vagyok átlépni a határaimat?
 • Törekszem az ismeretlen felfedezésére?

6. Mi a célom a mai napra?
Fontos, hogy legyenek hosszú távú céljaink, de ezek csak napról-napra kisebb eredmények elérésével szerezhetőek meg. Ha van egy kitűzött célunk a következő 1-2 évre, azt is csak lépésről, lépésre érhetjük el. Ez pedig azt jelenti, hogy összpontosítunk a napi kihívásokra. Így minden egyes nap, a nagy célunk felé haladunk. Erre tudatosan kell figyelmeztetnünk magunkat, hogy a mai feladat kihagyása, veszélyezteti a célunkat is.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Mi a mai napra a feladatom?
 • Mit kell tennem ma, hogy közelebb kerüljek az álmaimhoz?

7. Szánok időt a pihenésre is?
A sikeres emberek nagyon keményen dolgoznak, de tisztába vannak azzal is mennyire fontos a pihenés. Próbálják megtartani az egyensúlyt, a munka és a magánélet között, hiszen tudják a hosszú távú céljaik eléréséhez ez elengedhetetlen. Az akadályok leküzdése szellemi és fizikai szinten is megmutatkozik. Szánjunk időt minden nap arra, hogy regenerálódjunk. A meditációt is egyre több sikeres ember választja, mert felismerték, pozitív hatásait.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Elég időt fordítok magamra?
 • Fontos számomra az egészségem, beleértve az étkezésemet is?

8. Milyen nehéz feladatokat, próbálok elkerülni?
Sokszor olyan teendőkkel szembesülünk, amit legszívesebben figyelmen kívül hagynánk. Sajnos nem mindig az élvezetes feladatok, jelentik a legnagyobb profitot. A sikeres emberek előnyben részesítik a nehéz kihívásokat, az egyszerűbb feladatokkal szemben.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Milyen nehéz feladatokat próbálok elkerülni?
 • Ezek a feladatok magasabb profitot hoznak?
 • Ha ezeket a feladatokat kikerülöm, akkor megakadályozza az előrehaladásomat?

9. Milyen könnyű feladatokkal töltök túl sok időt?
Az emberek szeretik a számukra kellemes tevékenységekkel tölteni az idejüket. Viszont ezek a tevékenységek, nem mindig eredményesek. Próbáljuk meghatározni, hogy mi az a dolog, amivel túl sok időt töltünk, de egyáltalán nem produktív tevékenység számunkra.

Kérdezzük meg magunktól:

 • Mennyi időt töltök a könnyű feladatokkal?
 • Sikeresebben tudnám kezelni a nehezebb feladatokat is?

Ezeket a kérdéseket mi is felhasználhatjuk, hogy haladásunkat értékelni tudjuk. Ha őszintén válaszolunk rájuk, lehetővé teszi, hogy fejlődjünk azon a területen, ami fejlesztésre szorul. Így közelebb kerülünk a sikerhez, a jóléthez és a saját boldogságunkhoz is.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Köszönöm, ha megosztod: