A tudatos gondolkodás egy lelki és mentális fejlődés, a tudatos elme megvalósítása és annak, fokozatos karbantartása. A hagyományos oktatás az alapkészségeket és az alapvető ismereteket tanítja, de azt nem, hogy hogyan tudnánk fejleszteni tudatosan a gondolatainkat. Azt sem tanítják meg, hogyan tudnánk a legintelligensebben meghozni életünk nagy döntéseit, hogyan tudunk égő vágyat érezni arra, hogy mit szeretnénk elérni és hogy a hiedelmeinket is képesek vagyunk megváltoztatni. Ezek a készségek sokkal fontosabbak lesznek a boldogulásunkhoz, mint azok, amelyeket az iskolában elsajátítottunk.

A tudatos emberek jellemzői:

  • Gondolkodásuk világos és irányítani tudják a gondolataikat.
  • Alapos, intelligens és tudatos döntéseket hoznak.
  • Pozitív érzelmi állapotot tartanak fenn, a körülöttük zajló eseményektől függetlenül.
  • Az érzelmeiket is tudatosan irányítják, külső zavaró tényezőktől mentesen.
  • Ha megkérdezzük tőlük mi az életük célja, valószínű intelligens és megfontolt választ fogunk kapni.
  • A körülményeik fölé tudnak emelkedni és nem pedig azoknak áldozataik.
  • Van egy belső erejük, amely bátorságot, magabiztosságot sugároz és együttérzésről is bizonyosságot tesznek.

A nem tudatos emberek elfogadják a nevelésük és a társadalom által rájuk ruházott programozást. A tudatos emberek viszont folyamatosan kihívást éreznek arra, hogy ezt a kezdeti programozást fejlesszék. Egész életének küldetése az, hogy intelligensebbé generálja, ezt a szellemi operációs rendszert. Ennek a törekvésnek komoly előnyei is vannak.

 

A tudatos gondolkodás fejlesztésének 10 gyakorlati előnye

 

1. Az érzékszerveink érzékenyebbé válnak
Észreveszünk olyan dolgokat, amelyeket eddig soha nem vettünk észre. A környezetünk gazdagabbnak tűnik, mert érzékenyebbek leszünk a látnivalóra, az illatokra, a hangokra. Felfigyelünk a madarak csiripelésére, az emberek testbeszédére, és tavasszal a virágok illatát is érzékeljük és ezek, mind felemelő érzést okoznak nekünk.

2. Fokozódik az önismeret
A belső érzékeink is finomabbra lesznek hangolva és objektívebben látjuk majd magunkat. Jobban megismerjük erősségeinket és gyengeségeinket, ennek következményeként jobban megértjük embertársaink viselkedését. Sikeresebbek leszünk az életben, mert jobban értékeljük képességeinket is. Mivel tudatában leszünk a gyengeségeinknek, nem fogunk bentragadni a kudarc csapdájában. A tudatos emberek az önbecsülés elvesztése nélkül fogadják el hiányosságaikat.

3. Növekszik a problémamegoldó képesség
A tudatos elme több tartalmat képes egyszerre irányítani, ha akadályok lépnek fel. Ez a képesség jelentősen megnöveli a problémamegoldó képességünket is. Minél tudatosabbak, leszünk annál jobban átlátjuk a probléma minden részletét és így több megoldás is fel fog merülni bennünk. Ezzel a képességünkkel a felmerülő akadályokat könnyedén le tudjuk majd győzni.

4. Fejlődik az érzelmi intelligencia
A tudati és az érzelmi intelligencia egymás mellett járnak. A tudatos gondolkodás következményeként, világosan megértjük, majd hogy mikor, miért, és hogyan érezzük magunkat. Megtanuljuk, hogy a külső körülményektől függetlenül, pozitív érzelmi állapotban tarthatjuk magunkat. A negatív körülményeket, fel tudjuk szabadítani és helyettesíteni fogjuk pozitív dolgokkal. Ezáltal jól érezzük magunkat a bőrünkben és ezek további pozitív rezgéseket generálnak. Az életünket az öröm fogja irányítani és egy erős empátia is kialakul embertársaink felé. Hiszen a saját érzelmeink megértésével, jobban megértjük mások érzelmeit is.

5. Megbízhatóbbak leszünk
Az emberek bizalmukban fogadják az ilyen embereket és nyíltan fognak beszélni érzéseikről. Sokszor hallják ezt a mondatot, hogy nem tudom, miért mondom el ezt neked, de megbízom benned. Ez azért történik, mert a tudatos emberek, a bizalmat tiszteletben tartják. A megbízhatóságuk mellékterméke lesz az is, hogy befolyásolni tudnak másokat. Az emberek bíznak bennük, de ezt ők csak tisztességes célokra használják és nem hatalmi pozíció birtoklására.

6. Jobb kapcsolatok alakulnak ki
A kifinomultabb érzékszervek, az önismeret, az empátia, és a megbízhatóság által jobbak lesznek az emberi kapcsolataink is. Természetesen és könnyedén kommunikálunk majd idegenekkel és a rég nem látott barátokkal. Más személyek nem tűnnek fenyegetőnek számunkra, így az emberi viszonyok is értelmet nyernek. Az embereket mélyebben megértjük és ezáltal a különböző társadalmi helyzetek is megszelídülnek számunkra.

7. Önfegyelem
A tudatos gondolkodás lehetővé teszi, hogy irányítsuk a gondolatainkat és szert tegyünk arra a képességünkre, hogy fegyelmezzük az elménket. Szinte minden probléma leküzdhető lesz, ezzel az önfegyelemmel. A halogatás is háttérbe szorul, hiszen késlekedés nélkül teszünk majd meg mindent, amelyek az önfegyelem nélkül, fusztrációhoz és kudarchoz vezetnének.

8. Egészségesebb test
A tudatos gondolkodás, a problémamegoldás és az önfegyelem segítségével a fizikai testünkre is nagyobb figyelmet fogunk fordítani. Tudatosabb táplálkozás, rendszeres sport és az egészséges életmód lesz a fontos, aki ezt elsajátítja. A cél ezzel csak az, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben és ezáltal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és magabiztosabbak is legyünk.

9. Pénzügyi bőség
A tudatos gondolkodás alkalmazható a pénzügyi bőség megteremtésére is. A gondolatainkkal mivel arra összpontosítunk, hogy mit szeretnénk, ezért az anyagi javainkat is pozitívan befolyásolhatjuk ezáltal. A tudatosság bővítésének minden előnye, egy eszköz az üzleti világban. Növelni fogja azt a képességet, hogy értéket teremtsünk mások számára, ami az üzleti siker lényege.

10. Bátorság és együttérzés
Ahogy a tudatosság fejlődik, megerősödik a bátorságunk és az együttérzésünk. Olyan dolgokra is képesek leszünk, amitől korábban féltünk és az emberi sértések is le fognak pattani rólunk. Bátorság kell ahhoz is hogy szembesüljünk a félelmeinkkel, viszont ha megszeretjük őket, akkor már a bátorság sem szükséges hozzájuk. A bátorság és az együttérzés megmutatja együtt mit kell tennünk. Hiszen ha csak együttérzőek vagyunk, de nincs bátorságunk cselekedni, akkor semmit sem ér az egyik a másik nélkül. Ha a szívünk a helyén van és elég elszántak is vagyunk, akkor mindig tudni fogjuk a helyes utat.

A tudatos gondolkodás hatására az öt érzékszervünk fejlődése közben a hatodik érzék is, a megérzésünk, érzékenyebbé válik. Ennek eredménye pedig az hogy az intuíciónk is nagy támaszunk lehet minden helyzetben.
A tudatos gondolkodás hatalmas lelki fejlődésen visz keresztül minket, jobb emberekké válunk általa és kapunk a tudatos gondolkodásunk mellé még egy nagyon értékes lelki ajándékot is, a lelki békét.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Köszönöm, ha megosztod: