A feng shui tanácsok célja, hogy kiegyensúlyozott és ezáltal boldogabb életünk legyen. A feng shui azt tanítja, hogy minden energia, ami körülöttünk van és mi is egy energiaközpontban vagyunk. Ha ezeket a tanácsokat betartjuk, egy olyan pozitív otthont hozunk létre, amely boldog és egészséges energiával rendelkezik.

Biztos tapasztaltál már olyat, ha egy boldog ember belép egy szobába, akkor hogy megváltozik a szoba energiája? Szinte kisüt a nap. És milyen boldoggá válunk, olyankor is, amikor együtt lógunk a vidám barátainkkal. Most pedig a legjobb barátunkat, az otthonunkat is feltölthetjük, pozitív energiákkal. Ha egészséges és tápláló kapcsolatot létesítünk a környezetünkkel, akkor ez előnyös változásokat hoz az élet minden területén. A karrierünk, a szerelmi életünk, a gyermekünkkel való kapcsolatunk, mind kedvező irányban fejlődik.

Érdemes megnéznünk, hogy mi nem működik az otthonunkban. Melyik helyiségben nem érezzük jól magunkat, szinte kerüljük azt a szobát. Csakúgy, mint a testünkben, a fájdalom képes leállítani az egész szervezet energiaáramlását, ugyanez történik a feng shuiban is. Ha az otthonunkban nem működik valami megfelelően, akkor energiablokkok alakulnak ki és az kihat a hangulatunkra és az egész életünkre is.

Az otthoni feng shui alkalmazása, az egyik leghatékonyabb terápia.  Rendezni képes a társas problémákat, meggyógyítja a szomorúságunkat és a múlt fájdalmát, amit az évek alatt felhalmoztunk. Szinte bármilyen problémánk van, a feng shui által orvosolható. Ahogy megkezdjük a változtatásokat a lakókörnyezetünkben, begyógyulnak a lelki sebeink is.

 

Feng shui tanácsok a boldogabb élethez

 

1. Vigyünk színeket az életünkbe

Minden színskála egy feng shui elemhez kapcsolódik. Ez a legegyszerűbb módja, hogy játszunk a színekkel és ezzel harmoniát vigyünk az otthonunkba. Kerüljük az egyszínűséget, mert ezzel ellensúlyozhatjuk a helyiség egyhangúságát, ami akár depressziót is elősegíthet. Ha ragaszkodunk a fehér falakhoz, tegyünk nagy színes képet a falra. A feng shui szerint a piros bejárati ajtó, erőteljesen igazodik az áldásokhoz és a sikerhez, sőt egyenesen vidám hangulatunk lesz tőle.

2. Feng shui tanácsok: Szélcsengő

Az ajtó közelében elhelyezett szélcsengő emelheti a hangulatot. A bejárati ajtón keresztül lép be az áldás és a gazdagság is az életünkbe. Ha az ajtó közelébe helyezzük el, ezt a szél által mozgatott és megszólaltatott tárgyat, akkor megtisztítja a helyiség energiáját. Felemeli a rezgést az egész otthonunk számára, így gazdagságot és áldásokat vetít az élet minden területére.

3. Feng shui tanácsok: Ablakok helyes használata

Ha a szem a lélek tükre, akkor az ablakok a ház szemei, ezért nagyon nagy körültekintéssel bánjunk velük. Az ablakaink mindig kristálytiszták legyenek, mert csak így tud az energia szabadon áramolni át az ablakon. Az is nagyon fontos, hogy mindig friss levegő keringhessen a lakótérben ezért figyeljünk oda a szellőztetésre. Ez fontos az egészségünkben, a jólétben valamint a szervezet stresszoldó képességében is. A friss oxigénnel telített test, boldog test. Ha ablak van a bejárati ajtóval szemben, akkor a Chi ahogy bejön az ajtón, az ablakon távozik. Ezért egy felfüggesztett kristállyal, meg tudjuk állítani a pozitív energiát és úgymond eltereljük ,egy jó irányba, a házunk belsejébe. Így a Chi szabadon és boldogan áramolhat otthonunkban.

4. Feng shui tanácsok: Élő bambusz

A bambusz egy olyan növény ami békét és bölcs energiát hoz az otthonunkba. A növény tanítása az, hogyan legyünk rugalmasak és nyitottak belül, hogy a lelkünk szabadon áramolhasson. Ez az élő zöld növény, ahogy felfelé nő, megemeli az energiákat a szobában és felemelkedik a szívcsakra is, a testünk egyik erőközpontja. A növény karbantartást nem nagyon igényel, de szüksége van a szeretetre, figyelemre, sőt még az érintésre is. Értékét növeli, hogy a növény, egy edényben, mind az öt elemet képviseli, ami a feng shui alapja. Ezek az elemek a víz, fa, föld, tűz, fém. A fa elem maga a bambusz. A föld elem, a föld amiben ültetve van. A víz elem, a locsolással létrejön. A tűz elemet egy piros szalaggal szokták szimbolizálni, amivel a növény szárát átkötik. A fém elemet, vagy a kaspó tartalmazza, egy fém szegéllyel, vagy egy szerencsehozó pénzérmét helyeznek el mellette. A nappaliban, vagy az irodában érdemes helyet találni neki, hogy boldogságot és gazdagságot hozzon. A bambuszból készült szélcsengő is nagyon népszerű, a száraz üreges növény összekoccanása nyugtató hatású.

5. Feng Shui tanácsok: Szökőkutak

A Feng shui szökőkutak a legnépszerűbb feng shui gyógymódok közé tartoznak, mert tápláló energiát biztosítanak és megakadályozzák az egyenlőtlenséget, vagy a konfliktusokat. A szökőkútban zubogó víz a gazdagság és a jólét ősi feng shui jelképe. Az otthonunkban, vagy az irodánkban elhelyezett szökőkút, táplálja a Chi energiát és segíthet az életút javításában. Elősegíti a bőséget és az új kezdeteket pozitívan mozdítja előre. A szökőkútak jótékony energiáját megnövelhetjük, ha kristályokat, vagy köveket helyezünk a medencéjébe. Választhatunk olyan szökőkútat is, ami illóolajokat szór szét a levegőben. A szökőkút a nappaliban elhelyezve, elősegíti a fizikai, szellemi és lelki egészséget. Segíti a béke és a harmónia fenntartását is, családunkon belül. Az irodában elhelyezett szökőkút kedvezően hat a gazdagságra, a bőségre és a sok áldás elérésére.

6. Feng shui tanácsok: Tükrök

A tükrök is a feng shui gyógymódok közé tartoznak. A víz elemét hordozzák, jótékony energiát használják és megkettőzi a pozitív tereket. Például az ablakunk gyönyörű kilátását és több fényt is kapunk általa. A tükrök a tér kibővítésére és a természetes fény létrehozására használják. Helyezzünk el teljes hosszúságú tükröt, amiben az egész alakunk látszik, ez erős biztonságérzetet ad és hozzásegít minket a magasabb önbecsüléshez is.Tükrök ne keresztezzék egymást, mert ez állandó erős energia tükröződést okoz, ami egy nagyon aktív energiamozgás és ez nyugtalanságot, feszültséget generál.

7. Feng shui tanácsok: Buddha szobor

A nevető Buddha szobor is gyógymódként szolgál, a jó szerencse, a boldogság a siker és az egészség érdekében. Az otthonunk sok területén elhelyezve, optimálisan kihasználjuk a Buddha szerteágazó energiáját. Legideálisabb közel a bejárati ajtóhoz, hogy mikor hazaérünk a mosolygós Buddha fogadjon minket. A fürdőszoba és a hálószoba nem szerencsés, de a gyermekszobában elhelyezett szobor is ideális, mert a nevető Buddhát a gyerekek védőszentjének tartják számon.

+1. Számoljuk fel a rendetlenséget a lakóterünkben

A végére maradt, de a legfontosabb lépés ez, hiszen ha a rendetlenséget, káoszt nem számoljuk fel, addig egyik lépés sem tud hatékonyan működni. Meg kell szabadulni mindentől ami felesleges és zavaró a lakásunkban. Fontos lépés, mert a rend körülöttünk alapvető fontosságú és az energiák is jobban tudnak szabadon áramolni. Sokszor nem is gondolunk erre, de a stressz, a rossz közérzet, a nyugtalanságunk mind abból ered, hogy rendetlenség vesz körül az otthonunkban.

A rendetlenség felszámolása nagyon időigényes és fárasztó feladat, de ha belevágunk, úgy fog hatni ránk mint egy gyógykezelés, ami felszabadít a terhek alól. Tegyünk rendet és érezni fogjuk a pozitív energiák hatását, ahogy a belső békénk és a boldogság rátelepszik életünkre.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod: