„Egy olyan univerzum részei vagyunk, mely folyamatosan épül. Rajtunk keresztül, az univerzum figyeli és építi önmagát.”                 

John Wheeler, fizikus

Előző bejegyzésem (Mennyire régi az új? ) folytatásaként arról szeretnék most írni, hogy melyek azok a Kvantumfizikai kísérletek, amelyek meggyőzhetnek minket arról, hogy mennyire független a világ tőlünk, van-e bármiféle ráhatásunk a környezetünkre. NIELS BOHR fizikus, mintegy 100 évvel ezelőtt megfogalmazta, hogy döntő szerepünk van a valóság alakításában. A teljesség igénye nélkül felsorolnék még néhány olyan kísérletet, amely megmutatja, hogyan hat a megfigyelő a megfigyeltre, azaz hogy mikroszkópikus szinten hogyan áll az Elme az Anyag felett.

Kétrés kísérlet, a KLASSZIKUS:

A kvantumobjektumok lehetőségként létező transzcendens hullámok, de amikor megfigyeljük őket, egy helyre lokalizálódó részecskékké omlanak össze. A kétrés-kísérlet gyönyörűen megmutatja, hogyan is változik az elektronok mozgása a megfigyelés hatására.

A kisfilmet itt nézheted meg:  Két-réses kísérlet

NIELS BOHR azzal magyarázza a kísérlet furcsa kimenetelét, ha egy „részecskemérő berendezéssel” megfigyeljük az elektront, akkor az elektron útját meghatározni kívánó szándékunkkal azt érjük el, hogy a hullámot részecskévé tesszük. Vagyis a kvantumobjektumok hullám-, és részecsketermészete egymást kiegészítő tulajdonság, egy adott kísérleti elrendezéssel vagy csak a hullám-, vagy csak a részecsketermészete mérhető.

Véletlen Esemény Generátorokkal (VEG) végzett kísérletek:

Elektromos áramkörökben szimulált kísérletek, amelyek eredményeként ki tudták szűrni az emberi tévedést. Az egyik legnépszerűbb ilyen kísérlet, amikor egy véletlenszám generátor bitek véletlen sorozatát generálja, egyeseket és nullákat, hasonlóan ahhoz, mintha pénzérméket dobálnánk fel. Ha a megfigyelőt megkérjük, hogy több 1-est próbáljon meg kapni, mint 0-t, akkor az eredmény igen is változni fog, vagyis a szándék összefügg a véletlenszámok generálásának folyamatával vagy kimenetelével. A döntés befolyásának – ami miatt a generátorok eltérve a véletlenszerűségtől, a szándék irányába billennek – esélye 50 000, az 1-hez!!!

Elektomos Szándéklenyomat Készülékek (ESZK):

Az ESZK készülék, nem más, mint egy egyszerű doboz, pár diódával, oszcillátorral, ami rezgéseket kelt, némi memóriachip, kevés ellenállás és kondenzátor. Az eszközt felállítják az asztal tetejére, amit négy nagy önuralommal rendelkező, magasan képzett mediátor vesz körül. Mély meditációs állapotba kerülve megtisztítják a környezetet, az elméjük és a szándékuk segítségével tértisztítást végeznek. Négyük közül az egyik megnevezi a célt, amivel felruházzák a szerkezetet, céljuk pedig, hogy befolyásoljanak egy gyakorlati kísérletet, mint pl. a tisztított víz PH értékének növelése,  vagy csökkentése egy teljes egységnyivel. A lenyomattal ellátott készülékek mellett ” ellenőrző” készülékeket is előkészítenek, külön-külön mindegyiket alufóliába csomagolva elszállítják őket az 1000 mérfölddel távolabb lévő laboratóriumba. Az elszállított dobozokat a céltárgy, vagyis a programozandó víz mellé teszik, a mediátorok pedig a központban maradt dobozra való összpontosítással hozzák létre a víz PH mértékének változását. Néhány hónap elteltével a víz PH értéke tényleg megváltozott.

A VÍz Üzenetei:

Dr. Masaru Emoto kísérleteiben nem-fizikai hatásoknak kitett víz fagyott kristályairól mutat be képeket. Eleinte zenével „kezelte” a vízkristályokat, Beethoventől a Heavy metálig, majd lefényképezte az eredményt.  Miután látta, hogy a víz kristályszerkezetében változások álltak be, áttért a tudatosság vizsgálatára, pozitív és negatív emberi érzelmekkel ellátott címkéket ragasztott az üvegekre. Azok a vízminták, amikre pozitív üzeneteket ragasztott gyönyörű kristályokat alakítottak ki, amikre negatívat, azok torzzá és rondává változtak. Érdemes elgondolkodni azon, hogy testünk mintegy 70%-át víz alkotja, vajon mit teszünk a gondolatainkkal?

Pszichokinézis:

A pszichokinézis az a képesség, hogy gondolattal biológiai vagy fizikai rendszereket vagy folyamatokat változtassunk meg. A legismertebb pszichokinézis kísérletekben bizonyos egyének fémtárgyakat (kanalak, villák) fizikai erőkifejtés nélkül tudnak meggörbíteni, deformálni.

Tovább is lehetne sorolni azokat a kísérleteket és tanulmányokat, amelyek bizonyítják, hogy a tudat képes megváltoztatni a fizikai valóságot, ennek felismerését fontosnak tartom mindannyiunk számára, hiszen részesei vagyunk saját életünk befolyásolásának, nem is akármilyen mértékben.

Tudtad, hogy a tudomány jelenlegi technikai fejlettségi szintje lehetővé teszi, hogy a Kvantumfizikát saját egészségünk védelme érdekében felhasználjuk?

Kattints, vedd fel velem a kapcsolatot és kérd a tájékoztatómat!

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

Forrás:

  • Wikipedia
  • Dr. Amit Goswami: Képzelt ablak c. könyv – Édesvíz kiadó 2005
  • William Arnzt: Mi a füttyöt tudunk!? – EzVAn Kiadó 2007

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni a Kvantumfizika témaköréből,  kérlek látogass el a az alábbi Blog-oldalara is…!

Köszönöm, ha megosztod:

Feliratkozás Hírlevélre

Feliratkozás Hírlevélre

Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy időben értesülj újdonságainkról, induló tanfolyamainkról!

Adatvédelmi nyilatkozat

Sikeresen feliratkoztál!