Sokszor felmerülhet a kérdés mindannyiunkban, vajon miért történnek velünk „rossz dolgok”? Hiszen, ha úgy érezzük, mi mindent megteszünk azért, hogy jobb legyen, és úgy gondoljuk, jó emberként éljük a világot, akkor mégis miért történnek velünk „rosszak”?

Amennyiben tudatosan éljük az életünket, akkor tudjuk, mi vagyunk felelősek az életünkért. Ez egyrészről nagy szabadság, hiszen minél inkább felelősséget vállalunk magunkért és a teremtéseinkért, annál inkább képesek vagyunk bármit is megváltoztatni magunkban és az életünkben. Másrészről sokaknak nehéz tehernek tűnhet, hiszen nem lehet más(oka)t okolni semmiért sem, mi vagyunk az oka annak, ahogyan alakul az életünk. Ma már a legújabb agykutatási eredmények és kvantumfizikai kísérletek is alátámasztják, mi magunk teremtjük a valóságunkat a választásainkon, pozitív vagy negatív hiteinken illetve azon keresztül, hogy bizonyos dolgokat megengedünk, hogy megtörténjenek.

Minden egyes helyzet lehetőséget ad a tanulásra vagy a (lelki) gyógyulásra.

Erre persze szinte automatikusan jöhet a tiltakozás: „De hát én biztosan nem akartam, hogy az történjen velem, ami történt!” Így van, ez a tudatos szinten igaz is, hiszen tudatosan biztosan nem választanánk vagy engednénk meg olyat, hogy „rossz” legyen nekünk!

Azonban választásaink, és az, hogy megengedünk bizonyos történéseket és tapasztalatokat, sokszor egyáltalán nem tudatosak, hanem a tudatalattiból származnak. (A tudat napi szinten mintegy 5%-ban, míg a tudatalatti 95%-ban – ! – működik. Ezek után tiszta „matematika”, hogy vajon melyik fog inkább érvényesülni…) A tudatalatti pedig nem ítélkezik, „ott” nincs jó és rossz, úgy is mondhatnánk, neki aztán tök mindegy…

Ez egy kicsit úgy hangzik, mintha egy „őrült automata” (a tudatalatti) kénye-kedve alakítaná az életünket… A tudatalatti azonban nem „tehet” róla, hogy azt csinálja, amit, mint ahogy a számítógép sem tehet arról, hogy milyen programokat futtat. A tudatalatti azt futtatja, ami benne van, csakúgy, mint a számítógép.

A jó hír az, hogy a tudatalattiban elraktározott programokat lehet „kezelni”, mégpedig a tudattal. A tudat az, ami képes valami mást, valami újat választani, és eldönteni, hogy kérem-e a régi programot, vagy inkább helyettesítem valami újjal, átalakítom valami mássá.

Valójában ez a cél, hogy a szabad akaratunkkal – a döntésünkkel – megtegyük ezt, azután, hogy rájövünk, mi az, ami tetszik nekünk, és mi az, ami nem. Így a tudatos választásokkal megtartjuk azt, ami jó nekünk, és megszabadulunk attól, ami nem tetszik. Sokszor az is elég, hogy más (sokféle) szemszögből (is) nézzük azt, ami velünk történik. Ez persze tudatosságot feltételez egy adott helyzetben; csak tudatosan vagyunk képesek felülírni a tudat alatti programokat.

Ha képesek vagyunk ítélkezés nélkül tekinteni a velünk történő dolgokra, felismerni egy adott helyzetben a pozitívumokat, mégha elsőre negatívnak tűnnek is, akkor az ilyen felismeréssel (a más nézőponttal) megváltoztathatjuk a „programozásunkat”. Így nem teszünk negatív energiákat az adott pillanathoz, azaz nem teremtünk további negatív programokat, melyek újabb negatív tapasztalatokat hívnának be az életünkbe. Ebben sokat segíthetnek a tudatalattival foglalkozó különböző módszerek, hiszen általuk megváltoztathatjuk azokat a programokat, melyek negatív tapasztalatokat eredményeznek az életünkben. Nézzünk hát egy-két konkrétumot, amelyek miatt „rossz” dolgok történhetnek velünk!

 

9 ok, ami miatt „Rossz dolgok” történnek velünk

 

1. Korlátozó hiedelmek

Lehet, hogy a korlátozó hiedelmeink – melyeket önmagunkkal, másokkal, az életünkkel, sorsunkkal, Istennel/Univerzummal/világgal kapcsolatban hiszünk – okoznak „rosszakat”. Az élet a szerint működik és nyilvánul meg számunkra, hogy mit hiszünk. Ezért nagyon fontos, hogy ne korlátozó, hanem támogató hiteink legyenek! (A hamis hiedelmeket természetesen meg lehet – és érdemes is! – változtatni.)

2. Hibás önértékelés

Lehet, hogy nincs rendben az önértékelésünk, önbizalmunk, ön-szeretetünk. Így aztán bevonzunk a tapasztalatunkba valami olyasmit, amiben lelkiismeretfurdalásunk, szégyenérzetünk vagy bármi egyéb, az önértékelésünket érintő negatív tapasztalatunk lehet, ami mind arra figyelmeztet, hogy tegyük rendbe az önértékelésünket.

Egy igazán jó TÁMOGATÓ HIT ehhez:

Tisztelem, szeretem és elfogadom magam. Jó vagyok úgy, ahogy vagyok.

Mindig emlékezz rá:

Nagyszerű vagy, Értékes, igazi Csoda, az EGÉSZ fontos Része! Nem kell tenned semmit sem azért, hogy ez így legyen, mert születésedtől fogva mindig az vagy!

3. Önszabotázs

Lehet, hogy bizonyos „rossz” dolgok azért történnek, hogy így szabotáljuk saját boldogságunkat, sikerünket, párkapcsolatunkat. Ennek hátterében (is) olyan energiák és programok futhatnak, melyeket érdemes felderíteni és átalakítani. Meg is kérdezheted magadtól, hogy vajon mit akarsz elkerülni azzal, hogy szabotálod a boldog párkapcsolatot/sikert/jó munkát/anyagi és egészségügyi jóllétet? Talán a lelkiismeretfurdalást? (Pl.: bűntudatot okoz – valakivel szemben? -, ha neked jól mennek a dolgaid, ezért inkább szabotálod, hogy neked jó legyen?)

4. Áldozati-mártír minták és önsajnálat

Lehet, hogy bizonyos áldozati és mártír minták – szinte szokásokként – azok, melyek „rossz” tapasztalatokat hoznak az életünkbe. Érdemes megfigyelni, vajon mennyire sajnáljuk saját magunkat a különböző helyzetekben? (Ilyen csak velem történhet… Könnyű másoknak, bezzeg nekem szörnyű az életem… Utálom magam… Nekem semmi sem sikerül… Rossz vagyok, csak akkor vagyok elfogadható, ha feláldozom magam másokért…, stb.) Az önsajnálat igazi „életrontó”, és folyamatosan újabb és újabb negatív tapasztalatokat hív be az életünkbe. (Hiszen, ha azt hisszük, hogy nehéz nekünk, rettenetes és sajnálatra méltó a létünk, akkor bizony az élet ezt fogja igazolni nap mint nap!)

Ezeket a negatív, önsajnáló gondolatokat érdemes megkérdőjelezni!

5. Hibák, „rossz” döntések

Sokszor úgy érezzük, hogy hibáztunk, vagy „rosszul” döntöttünk. Azt hisszük, hogy ezek miatt szenvedünk, és ezért haragszunk magunkra a „hibáink” és a „rossz” döntéseink miatt. A fel nem dolgozott harag miatt pedig önbüntetjük magunkat, ez pedig olyan további helyzeteket teremt, amelyekkel továbbra is érezhetjük, hogy hibásak vagyunk, büntetésre érdemesek… Szép kis ördögi kör… Ilyenkor érdemes megbocsátani a „rossz” döntéseinket, hibáinkat, hogy ne vigyük tovább a haragot és az önbüntető mechanizmusokat. Ezzel megtörjük az ördögi kört és létrehozzuk az angyali kört!

Érdemes arra is emlékezni, hogy minden tapasztalat jó valamire nekünk.

6. Tükör

Az elnyomott, de bennünk meglévő érzések előkerülnek különböző helyzetekben. Az energia nem szűnik meg, maximum átalakulni képes. Tehát, ha valaki miatt dühösek, féltékenyek, szomorúak leszünk, akkor vegyük észre, hogy az illető csak tükröt tart nekünk. Tükröt arról, hogy hol, miben lenne érdemes változtatni-gyógyulni-elengedni.  

7. Ítélkezés

A mindennapok perspektívájából nézve általában nem látjuk a nagyobb „képet”, elvakít a harag és az ítélkezés. Bármit rossznak ítélhetünk, később visszatekintve sokszor kiderül, hogy anélkül ma nem lenne olyan az életünk, mint amilyen azzal a tapasztalattal lett. Így érdemes a MOST-ban történő dolgainkat is ezzel a tudatossággal szemlélni.

8. Panaszkodás-drámázás

A panaszkodás és a drámázás sok negatív energiát teremt. Ha harmóniát és boldogságot szeretnénk megélni, akkor érdemes leszokni ezekről. Helyette inkább meséljünk jó dolgokat mindenkinek!  Ez persze nem azt jelenti, hogy ne mondhatnánk el, ami bennünk van és bánt, de a megfogalmazás módja és a „befejezés” („Olyan jó, hogy ezt most elmondhattam neked, egészen megkönnyebbültem. Köszönöm, hogy meghallgattál.”) nagyon sokat számít.

9. „Felébresztő”-kihívások

Némely „rossz” dolog, kihívás azért jelentkezik az életünkben, hogy rávilágítson, nem vagyunk összhangban magunkkal; hogy új utat mutasson, inkább másfelé kellene mozdulnunk pontosan annak érdekében, hogy jobb legyen az életünk. Például egy kellemetlen, örömet nem adó kapcsolaton valamilyen módon feltétlen változtatni kell: lehet, hogy érdemes megszakítani – megbocsátással és szeretettel elengedni a másikat -, hogy egy új, egy jobb jöhessen be a tapasztalatunkba, és lehet, hogy arról szól, valamit meg kellene változtatni magunkban.

Ez csak néhány azok közül, melyek kellemetlen dolgokat okozhatnak az életünk során. A szemléletünk jobbá és rosszabbá is teheti az életünket. Én úgy hiszem, szenvedés és rossz dolgok nélkül sokkal jobban lehet tanulni, fejlődni és tapasztalni.

 

A legjobb „gyógyszer” az összes kihívás kezelésére a SZERETET és a HÁLA.

 

A SZERETET meggyógyít és átalakít minden negatív energiát, a HÁLA  emeli és magasan tartja a rezgésünket, valamint további olyan jó dolgokat vonz az életünkbe, amelyekért hálásak lehetünk. Saját érzéseinket feldolgozva, elengedve azt, amire már nincs szükség, szeretettel és megbocsátással viszonyulva magunk és a többi ember felé, sok áldás érkezik az életünkbe. Minél inkább elfogadjuk és szeretjük saját magunkat, annál inkább tudjuk ezt megtenni másokkal is, ezzel nemcsak a saját életünket tesszük boldogabbá és nagyszerűbbé, hanem a környezetünkét is.

Mindannyiunknak azt kívánom, hogy szereteten, harmónián, szépségen, csodákon, nevetésen, kíváncsiságon, szerelmen keresztül fejlődjünk!

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod: