Az önfejlesztés magába foglalja azt a fantasztikus lehetőséget, hogy teljesen átalakítsuk a személyiségünket. Arra ösztökél minket, hogy a lehető legjobbak legyünk és sikeresen elérjük a céljainkat. Ha jobb emberré tudunk válni a tegnapi énünknél, már az óriási fejlődés, hiszen megváltozik életünk és életkörülményeink javulni fognak. Ha valamibe belefogunk, elengedhetetlen, hogy leírjuk céljainkat és ezzel, már meg is kezdődik az önfejlesztés.

Tervezzük meg, majd figyeljük az eredményeket. Írjuk le konkrétan mit szeretnénk és mit kapunk ezért, mert ez megerősíti a szándékunkat. Bármikor változtathatunk, vagy módosíthatunk a terven amikor csak szeretnénk, hiszen mi irányítjuk az egész projektet. Ha nem sikerül, az egy figyelmeztetés és vizsgáljuk meg, hol rontottuk el. Ez nem kudarc, ezt fogjuk fel egy fejlődési folyamatnak, ami szintén az önfejlesztés része.

 

Az önfejlesztés 10 inspiráló lépése

 

1. Kezdjük el MOST

Kezdjük el a személyes fejlesztési tervünket még ma. Az eredmény nem fog azonnal jönni, így minél előbb kezdjük, annál előbb érünk célba. Miért is halogatnánk? A halogatás csak oda vezet, hogy segít lebeszélni minket arról, hogy miért is, nem vagyunk erre képesek. Ne engedjünk a kisördögnek. Ne keressünk kifogásokat, fogjunk neki MOST!

2. Apró lépések

A terv legoptimálisabb kivitelezése, csak akkor lesz eredményes, ha a végcélt, több kisebb lépés előzi meg. Tanulmányozzuk mire van szükségünk hogy elérjük a végállomást? Egy továbbképzésre? Egy nagyobb autóra? Akkor előbb ezeket a célokat kell elérni. Minden egyes kisebb lépés megvalósítása után jutalmazzuk meg magunkat.

3. Tanuljunk másoktól

Mások sikereiből merítsünk erőt és a hibáiból pedig tanulhatunk. Ha a saját hibáinkból tanulunk az sokkal keményebb lecke lesz. Viszont ha másnál látunk egy problémát, azt mi már nem követjük el, érdemes ezért másokat figyelni. Ha találunk egy mentort, az sokat segíthet az önfejlesztésünkben. Nem kell személyes kapcsolat, elég ha az internet világában, találunk valakit, akire felnézünk és inspirál minket, céljaink megvalósításában. Hallgassunk inspiráló videókat, olvassunk inspiráló könyveket, ha nem tudjuk megvenni őket, menjünk a könyvesboltba és ott lapozzunk bele, ötleteket gyűjtve. Ma már szinte minden nagyobb könyvesboltban vannak fotelok, ahova leülhetünk és nyugodtan belemélyedhetünk a témába, hiszen senki nem fog zavarni.

4. Merjünk változni

A világ folyamatosan változik, így mi magunk is változunk vele együtt, akkor is ha nem teszünk semmit. De hogy merre megyünk azt mi döntjük el, úszunk az árral, vagy tudatosan megválasztjuk az irányt. Ehhez pedig az kell, hogy el merjük hagyni a komfortzónánkat, de ha ezt megtesszük, a legnagyobb céljainkat is elérhetjük.

5. Vállaljunk felelősséget tetteinkért

Csak mi vagyunk felelősek a saját fejlődésünkért. Ez pontosan azt jelenti, hogy senki sem kényszerít minket erre, ez csak a mi döntésünk. Mi választjuk meg a célt, az oda vezető lépéseket és csak mi egyedül vihetjük el a balhét is. Ha valami nem úgy alakul, ahogy szerettük volna, azért nem hibáztathatunk senkit. Ezzel fontos tisztába lennünk, de azt is jó tudnunk, hogy kudarcok nélkül, nincs siker.

6. Legyünk hálásak

Az önfejlesztés minden szakaszában, legyünk hálásak, az elért kisebb eredményekért is. Összpontosítsunk a meglévő eredményekre. Gondoljuk végig, hogy ezzel már mit adtunk az emberiségnek, vagy magunknak. Ha javítjuk személyiségünket, az előnyök is növekedni fognak, hiszen a személyes fejlődésünk kihat a körülöttünk élő emberekre is.

7. Legyünk következetesek

Keressük meg az igazi szándékunkat és győződjünk meg, hogy valóban azt akarjuk. Fontos, hogy a célunk és a szándékunk megegyezzen, mert ha nem egy irányba megy ez a két  dolog, akkor könnyen elkanyarodhatunk a végállomástól. Ha nem vagyunk következetesek, sok kifogást lehet találni mindenre, így ezzel megakadályozzuk saját fejlődésünket is.

8. Reális célok

Az önfejlesztés lényege, hogy a kitűzött célunkat, a segítségével érjük el. Viszont fontos, hogy ezek, reális célok legyenek, hiszen az elérhetetlen célokkal, hamar megpecsételjük hozzáértésünket. Beállítjuk, hogy a kudarc a mi hibánk, csak mi tehetünk róla és már nem is próbálkozunk tovább. Közben meg ilyen felállásban, mindenki kudarcot vallott volna, de mi személyes hibának könyveljük el. Vigyázzunk mert a nagyon könnyen elért cél sem optimális, hiszen valamennyi erőfeszítést meg kell tennünk az önfejlesztés rögös útjain. Ezért találjuk meg az arany középutat, ami bizonyos fokig megerőltetést igényel részünkről, de még nem elérhetetlen a cél.

9. Szeressük amit csinálunk

Nagyon nehéz úgy foglalkozni valamivel, amiért annyira nem is rajongunk, hiszen úgy nem tudunk lelkesedni érte. Válasszunk olyan kihívást, ami kellően felkelti az érdeklődésünket és inspirál minket. Tanulása közben fejlődhetünk olyan dologban, ami egyezik az értékeinkkel és ez fog boldoggá tenni minket. Legyél az akinek a munkája a hobbija, így észre sem veszed mikor játszol és mikor dolgozol!

10. Soha ne adjuk fel

A kitűzött célok elérése különböző ciklusokra bomlik. Lesz benne fent és lesz lent is, ezt kár tagadni. Ha viszont ezzel már az elején tisztába vagyunk, akkor nem érhet nagy meglepetés. Fontos, hogy ha elénk gördülnek az akadályok, akkor is menjünk tovább, ne adjuk fel. Tanuljunk a hibánkból, változtassunk a célhoz vezető irányon és menjünk tovább. Semmi sem jön könnyen és gyorsan, az önfejlesztés is egy hosszabb folyamat.

Semmit sem adnak készen a kezünkbe. Az egész életünk egy fejlődés, tanulás, változás, megújulás. De ha így teszünk a sikeres önfejlesztés eredményeként, megkapjuk ajándékunkat, ami nem más, mint maga A KITŰZÖTT CÉL!

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod:

Feliratkozás Hírlevélre

Feliratkozás Hírlevélre

Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy időben értesülj újdonságainkról, induló tanfolyamainkról!

Adatvédelmi nyilatkozat

Sikeresen feliratkoztál!