A stressz a mindennapi életünk része, lehetetlen kikerülni, de csökkentésén érdemes dolgoznunk. Lazíthatunk egy fárasztó nap után, de igazi sikereket csak akkor fogunk elérni, ha a stressz forrását próbáljuk megszüntetni. A stressz, az élet nehéz kihívásaira a válasz és szükségünk is van rá bizonyos fokig, hiszen a pozitív stressz doppingol minket. A stressz legnagyobb része szükségtelen az életünkben. Sokszor egyszerűen kiküszöbölhetjük őket, ezzel is nyugodtabb és boldogabb életet biztosítva magunknak.

A stressz ellen 10 ötlet, amivel felvehetjük a harcot

 

1. Teremtsünk rendezett környezetet magunk körül

Fordítsunk időt arra, hogy a munkakörnyezetünk rendezett legyen. Egy zsúfolt íróasztal látványa, olyan stresszforrás amiről sokszor nem is tudunk, csak a negatív energiákat érezzük. A rendetlenségből adódó stressz kiküszöbölhető, ha olyan környezetben dolgozunk, ahol rend és harmónia uralkodik.

2. Halogatás megszüntetése

Mindannyian halogatunk, de ha folyamatosan magunk előtt toljuk az elvégzendő feladatokat, akkor az toronymagasra fog nőni. Ha pedig felhalmozódtak, akkor már erőnk sem lesz nekifogni, hiszen végeláthatatlan feladatok sora fekszik előttünk. Készítsünk a napi, heti feladatokból listát, ha pedig elvégeztük őket jutalmazzuk meg magunkat.

3. Legyünk pontosak

Ha késésben vagyunk, kapkodunk, állandóan az óránkat nézzük és ettől idegesek leszünk. Reggeli rohanás a munkába, a dugóban való várakozás, ha késésben vagyunk nagyon stresszes helyzetet szül. Próbáljunk meg korábban ébredni, szánjunk időt a reggeli rutinunkra és a munkába való utazásra is, hagyunk kicsit több időt. Így nyugodtan indítjuk a napot, és egy közlekedési dugó, sem vonja el a figyelmünket, negatív gondolatokkal, hiszen még időben vagyunk.

4. Fogadjuk el magunkat és társainkat

Fogadjuk el az embereket és a helyzeteket olyannak, amilyenek. Ne akarjunk senkit megváltoztatni. Akit viszont folyamatosan ellenőrizz, az te magad vagy. Fogadjuk el magunkat is, minden hibánkkal és rossz tulajdonságunkkal együtt. Tegyünk meg mindent azért, hogy fejlődjünk és jobb emberekké váljunk. Ezzel a gondolkodással is kimarad, egy nagy adag stressz az életünkből.

5. Egyszerre egy feladatra koncentráljunk

Sokszor több feladatot végzünk egyszerre, abban a hitben, hogy így hatékonyabbak leszünk. Ezzel pedig csak egy újabb stresszhelyzetet állítunk fel magunknak. Produktívak csak úgy lehetünk, ha egyszerre egy feladatra koncentrálunk. A több feladat együttes végzése, csak lassítana minket és egyikre sem tudnánk 100%-os figyelmet fordítani.

6. Kerüljük a nehéz embereket

Biztos van olyan ismerősünk akivel a találkozás után, lemerülnek az energiaraktáraink. Ezeket az embereket nyugodtan vonjuk ki az életünkből és mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül kerüljük el a társaságukat. Mikor kiiktatjuk őket az életünkből, hatalmas megkönnyebülést fogunk érezni. Ha főnökről, kollégáról van szó, őket nem tudjuk mellőzni, velük minimálisra csökkentsük a komunikációt.

7. Próbáljunk meg lassítani

Ez nem is olyan könnyű, mert mindenki rohan és türelmetlen. De ne robogjunk át az egész életünkön, hanem próbáljunk meg lassítani. Akkor észre fogjuk venni az élet apró szépségeit is. Élvezzük az ételt amit eszünk, élvezzük a családdal, barátainkkal töltött időt. Menjünk ki a szabadba és élvezzük a természetet. Ha megtanulunk lassítani, a stressz is elkerül, mert ezek a programok feltöltenek minket.

8. Segítsünk másoknak

Mondhatnánk minek segítsek, van nekem is elég bajom és dolgom. De ezzel a segítségnyújtással nem veszünk el az életünkből, hanem hozzáadunk. Ha segítünk másoknak örömet okozunk nekik és minket is jó érzéssel tölt el. Az önzetlen segítés hatására, szeretethormonok szabadulnak fel, így a stressz is csökken a szervezetünkben.

9. Lazítsunk

A munkánk közben, álljunk meg kicsit lazítani, hogy kiengedjük a stresszt. Álljunk fel, mozgassuk meg a végtagjainkat, masszirozzuk meg a vállainkat, kézfejünket, ujjainkat. Beszélgessünk olyan emberekkel akiket szeretünk. Tegyünk egy sétát a háztömb körül és csodáljuk meg a virágzó fákat, vagy a kék eget. Az életünk fontos része a munka, de csak úgy tudjuk biztosítani a nyugalmunkat, ha néha kiszakadunk belőle.

10. Mozogjunk

A mozgás hatására, endorfin szabadul fel, ami pedig tudjuk egy boldogsághormon. Nagyon jó stressz űző és stressz megelőző hatása van. Nemcsak rendszerességre szoktat, hanem az egészségünket és a külsőnket is karban tartjuk vele. A meditáción alapuló mozgásformák is nagyon hatásosak, a stressz levezetésében, hiszen eddzük a testünket és a lelkünket is egyszerre.

10+1 Legyünk hálásak

Tanuljunk meg hálásnak lenni mindenünkért és tekintsük az életünket és a kapcsolatainkat is ajándéknak. Ez egy nagyon pozitív gondolkodásmód, mellyel kiküszöböljük, a negatív gondolatokat és így csökken életünkben a stressz.

Ha ezekre a dolgokra tudatosan figyelünk a stresszmutatónk le fog csökkenni, a boldogságmérőnk pedig magasra fog emelkedni. Mindenképpen jó üzletet kötünk!

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod:

Feliratkozás Hírlevélre

Feliratkozás Hírlevélre

Iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy időben értesülj újdonságainkról, induló tanfolyamainkról!

Adatvédelmi nyilatkozat

Sikeresen feliratkoztál!