Az újévi fogadalmak az új év kezdetén születnek, hiszen ez az új kezdetek időszaka. Ilyenkor sokan elkötelezik magukat a változás mellett, de a kezdeti lelkesedés általában csak pár hétig tart. Felméréseket is végeztek és az újévi fogadalmak 70%-a kudarcra vannak ítélve. Ennek a legfőbb oka, hogy a meghatározott célok, túl homályosak, vagy irreálisak. Például túl sok súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni, rövid idő alatt, az adósságainkat túl gyorsan akarjuk kiegyenlíteni, vagy az egészséges étkezést egyik napról a másikra szeretnék bevezetni, mindenféle átmenet nélkül. Ezek a célok már eleve kudarcra vannak ítélve, tehát nem velünk van a baj, csak túl nagy feladatot tűztünk ki célul. Ez a 11 pont segíthet nekünk, hogy az újévi fogadalmak sikeresek legyenek.

 

Újévi fogadalmak, 11 tipp hogy sikerüljön nekünk

 

1. Egyszerre csak egy fogadalmat hozzunk
Ne kössünk túl sok fogadalmat. Válasszunk egy reális elérhető célt, egy ésszerű időn belül. Csak egy dologra koncentráljunk, amit módosítani szeretnénk, vagy egy célt tűzünk ki, amit el szeretnénk érni. Azt az egyet is bőven elég lesz véghez vinni és ha egy dologra kell csak figyelnünk, a sikernek is sokkal nagyobb esélye lesz.

2. Apró lépésekben haladjunk
Haladjunk kis lépésekkel a cél felé, vagy hajtsunk végre kisebb változtatásokat minden nap, hogy beépüljenek a hétköznapokba és megszokjuk őket. Ha sikeres az első változás, akkor lelkesen tovább fogunk haladni, hiszen sikerélményünk lesz. Igaz még a célt nem értük el, de az apró állomásokból látjuk, hogy közeledünk felé. Ez nagyon lelkesítő és motiváló is egyben.

3. Saját akaratunkból hozzuk meg a döntést
Fontos, hogy ezt a döntést mi akarjuk és ne mások nyomására hozzuk létre. Győződjünk meg róla, hogy elhatározásunkat, nem a család, barátok unszolására tesszük és nem nekik szeretnénk megfelelni. Ez azért fontos, mert ha mi igazából nem is szeretnénk, csak külső nyomásra változtatnánk, az már egy elvesztett háború. A család és a barátok csak jót szeretnének nekünk, de ezt mi magunknak is be kell látni és a végső elhatározásunk, csak a saját döntésünk legyen. Ha nem vagyunk még készek rá, csak azért nem menjünk bele, mert nem akarunk – merünk nemet mondani.

4. Készítsünk tervet
Tervezzük meg, hogy mit szeretnénk elérni és ezt írjuk is le. Jegyezzük fel azt is, hogy mennyi idő alatt szeretnénk teljesíteni, például 3 hónap alatt. Majd bontsuk fel kisebb állomásokra és azt is dokumentáljuk. Így nem egy ijesztően hatalmas terv van elöttünk, hanem sok kicsi, aminek minden egyes lépése teljesíthető. A célok leírása, jó módja annak is, hogy nyomon tudjuk követni a fejlődésünket.

5. Biztosítsuk a körülményeket hozzá
Fontos, hogy bármilyen fogadalmat választottunk, ne találjuk szembe magunkat kifogásokkal, ha erre figyelünk, nagyobb lesz a lekesedésünk is. Ha az újévi fogadalmak közül az választottuk, hogy futni szeretnénk, heti háromszor, akkor legyenek meg a körülmények is hozzá. Vegyük meg a futócipőt és legyen kényelmes ruházatunk is. Ne feledkezzünk meg az ivópalackról sem és válasszunk dinamikus zenelistát is hozzá. Így biztos, hogy nem beszéljük le magunkat azzal, hogy valami hiányzik és nem találhatunk később semmilyen kifogást.

6. Készüljünk fel a problémákra
Az újévi fogadalmak teljesítése közben, biztos, hogy problémákba fogunk ütközni, de ha ezekre előre készülünk, nem fog váratlanul érni minket. Fogadjuk el, hogy ez a normális, hiszen ha könnyen menne, nem is volna igazi kihívás számunkra. Ha megjelennek az akadályok könnyebben le tudjuk győzni őket, ahelyett hogy feladnánk a próbálkozásunkat.

7. Válasszunk egy kezdő dátumot
Nagyon fontos, hogy előre kitüzük azt a napot, amikor belevágunk a változtatásba. Az újévi fogadalmak, nem azt jelentik, hogy pontosan újév napján kell elkezdenünk. Akkor általában csak az elhatározás születik meg, így hagyjunk egy kis időt, hogy érlelődjön a gondolat. A dátum lehet, január 15-e, vagy akár, március 1-je is, csak fontos, hogy ahhoz mindenképp tartsuk magunkat. Az ideális az az időpont amikor mentálisan erősek vagyunk, erős az elhatározásunk és motiváló, boldog emberek vesznek körül minket.

8. Motiváljuk magunkat közben
Ha belevágtunk, nagyon fontos a motiváció, hiszen kellő biztatás nélkül nincs siker. Írjunk pozitív megerősítéseket egy kis kártyára és tartsuk mindig magunknál. A pénztárcánkban, vagy a fürdőszoba tükrön, így mindig összefutunk vele. Bárhol jó, ahol napjában többször vissza fog köszönni nekünk.
A kis kártyára, elég írni pár szót:
Erős vagyok!
Meg tudom csinálni!
Kitartó vagyok!

9. Fogadjuk el ha hibázunk
Ha az újévi fogadalmak teljesítése közben, meginogtunk ne vegyük óriási bűnnek, hiszen emberek vagyunk. Ha elszívtunk egy szál cigit, vagy kimaradt egy nap a futásba, vagy türelmetlenek voltunk a társunkkal, akkor vizsgáljuk meg a helyzetet. Nézzük meg a kiváltó okokat és vonjuk le a tanulságot belőle. Például, ha a partnerünk felé a türelmetlenségünket a reggeli rohanás okozta, akkor keljünk fel kicsit korábban, hogy nyugodtan tudjunk készülődni. Ha stresszes helyzetbe kerültünk és azért nyúltunk a cigarettához, próbáljuk ezeket a szituációkat minimalizálni, vagy elkerülni.

10. Apró sikerek után jutalmazzuk meg magunkat
A nagy győzelem természetesen a sikeres újévi fogadalmak teljesítése után következik be, de odáig kis célállomásokkal jutunk el. Bármi is a fogadalmunk, jutalmazzuk meg magunkat, akár egy sikeres nap után, vagy egy sikeres hét végén. Ez lehet egy gyertyafényes fürdő, egy mozi, vagy vásárolunk magunknak egy könyvet. Az ajándék nagysága mindig a fogadalomtól, erősségétől és hosszától is függ. Hiszen a nap végén a jutalom krémes, nem ideális, ha a súlycsökkenést választottuk kihívásunknak.

11. Legyenek támogatóink
Az hogy legyen egy bizalmasunk, nagyon fontos ahhoz, hogy sikeres legyen az újévi fogadalom. Már a tervezésnél vonjuk be egyik családtagunkat, vagy a legjobb barátunkat. Akinek támogatása, lelkesítése végig kísér minket, ezen a nehéz úton. Akit fel lehet hívni telefonon, mikor elbizonytalanodunk, akivel találkozni lehet, hogy lelket öntsön belénk. Mert lesznek ilyen periódusok, biztosan. A támogató azért is jó döntés, mert így nem csak magunknak kell megfelelni, hanem neki is bizonyítanunk kell, így a sikernek sokkal nagyobb esélye van.

Láthatjuk az újévi fogadalmak teljesítése, ezeknek a tippeknek a segítségével, sokkal sikeresebbek lesznek. Fontos az is, hogy menet közben bármit módosíthatunk a fogadalmunkon, ha nem működik, vizsgáljuk meg és változtassunk nyugodtan rajta. Válasszunk egy olyan pillanatot, mikor lelkiekben erősek vagyunk és erős a motivációnk is.

A legnagyobb bizatóink és szurkolóink a barátaink lesznek. Sőt legyünk magunkra nagyon büszkék, mert mi leszünk a követendő példa, számukra is!

Az újévi fogadalmak sikeres teljesítésére kitartást kívánok! Biztos vagyok benne, hogy erős vagy és meg tudod csinálni!

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz konzultációra MOST!

Köszönöm, ha megosztod: