A boldogtalan emberek, sokszor mindent a körülményeikre fognak, hogy azok teszik boldogtalanná őket. Pedig a boldogtalanság nagy része sokszor saját gondolkodásunkból, viselkedésünkből, szokásainkból származik. A leggyakoribb és a legártalmasabb gondolatok, amelyek pusztítást okoznak a kis belső világunkban. A boldogtalan emberek, ennek ellenére, napi rendszereséggel követi el őket.

A boldogtalan emberek rendszeres szokásai

 

  1. Tökéletességre törekszünk

Sokan úgy gondoljuk a boldogság csak akkor jön el, ha az élet is tökéletes körülöttünk. Mindig a hibátlan magatartásra, a maximális eredményekre törekszünk és csalódottak leszünk, ha ez nem sikerül. Ha mindig úgy érezzük, hogy az amit csinálunk, nem elég jó, akkor az állandó bizonytalanságot szül és az önbecsülésünket is csorbítjuk vele.

  1. Negatív gondolataink vannak

A boldogtalan emberek negatív gondolatai belülről jönnek, de sokat kapunk a környezetünkből is. Sokat számít, milyen emberekkel beszélgetünk, mit olvasunk, mit hallunk, látunk, mert ez mind nagy hatással van arra, hogyan gondolkozunk és hogyan érezzük magunkat. Nagyon nehéz lesz a pozitív gondolatokat beengedni, ha körülöttünk minden honnan, az ellenkezőjét kapjuk. A belső hangok is negatív nézőpontból nézik az életünket.
Ezért töltsünk minél több időt pozitív emberekkel, hallgassunk zenét, olvassunk olyan könyveket amelyek inspirálnak minket és optimista módon gondolkoznak az életről.

  1. A múltban és a jövőben élünk

A boldogtalan emberek általában sok idő töltenek a múltban, és a fájdalmas emlékeken, kihagyott lehetőségeken, régi konfliktusokon rágódnak. A másik hiba, hogy aggódunk a jövőnkkel kapcsolatban, a munkánkról, a kapcsolatainkról, az egészségünkről. Ez egy olyan rémisztő forgatókönyv, amit újra és újra lejátszunk a fejünkben. Mivel nem a jelenben élünk, ezért a boldogtalan emberek lemaradnak sok csodálatos élményről.
Az lehetetlen küldetés lenne, hogy ne gondoljunk a múltra és ne jusson eszünkbe a jövő, ezt nem is kívánhatjuk természetesen. Hiszen fontos, hogy tervezzük a jövőnket, a múltban elszenvedett hibáinkból viszont tanulnunk kell. A boldogtalan emberek nem élik meg a pillanatokat, nem élvezik az étel ízét, nem élvezik a napsugarak melegét a bőrükön, és nem élvezik a puha ágy kényelmét sem mikor este lefekszenek. Bármit is teszünk, próbáljunk a jelenben maradni és nem sodródni vissza a múltba, vagy a jövőbe.

  1. Összehasonlítjuk magukat másokkal

Ez a boldogtalan emberek legpusztítóbb szokása, hogy állandóan másokhoz hasonlítják magunkat. Mindent összahasonlítunk, a házunkat, az autónkat, a ruhánkat, de még a társadalmi népszerűségünket is. Mivel nálunk mindig lesz jobb, szebb, okosabb, gazdagabb ember, így nap végére teljesen elfogy az önbecsülésünk, pusztán csak azért mert méricskéljük a másikat.
Az összehasonlítás nagyon fontos dolog, csak ne másokhoz, hanem saját magunkhoz hasonlítsuk magunkat. Nézzük meg rendszeresen mennyit fejlődtünk, mit értünk el és mennyit haladtunk a céljaink felé. Így hálát és elismerést szerzünk magunknak, hiszen látjuk a fejlődésünket, ami önbizalommal tölt el minket.

  1. Másokat bírálunk

Ahogy viselkedünk és gondolkozunk mások felé, úgy gondolkozunk saját magunkról is.
Ha kritizáljuk bíráljuk az embereket, akkor általában magunk felé is erős kritikát gyakorlunk. Ezért legyünk kedvesek másokkal, segítsünk az embereknek, így magunkat is könnyebben elfogadjuk, hiszen a segítségnyújtás jó érzéssel tölt el minket is. Fókuszáljunk a pozitív dolgokra magunkkal kapcsolatban és a körülöttünk levő embereknél is. Értékeljük a jó tulajdonságokat másokban is, így nem fogjuk rangsorolni, magunkat sem sehova.

  1. A negatív részletekre összpontosítunk

Ha mindennek az árnyékos oldalát vesszük észre, akkor biztos, hogy örök boldogtalanságban kell leélnünk az életünket. Sőt még a körülöttünk lévő emberek hangulatát is lehúzzuk. Ha elfogadjuk a dolgokat úgy ahogy vannak, akkor elfogadjuk azt a tényt is, hogy nem sikerülhet minden. Így érzelmileg és szellemileg elengedjük a negatívumot, ami felszabadít minket. A kérdések is segítenek amit a nehéz helyzetben magunknak teszünk fel. Hogyan fordíthatom ezt a negatív helyzetet valami hasznos dologra az életemben? Hogyan tudom megoldani ezt a problémát? Ilyenkor olyan megoldások merülhetnek fel, ami a kesergésünk közepén, biztos nem jutna eszünkbe. Ha szembesülünk egy problémával, azt is mondhatjuk: Kit érdekel?
Hiszen pár hónap távlatából, a legtöbb probléma jelentéktelen kis dolognak tűnik majd.  

  1. Azon aggódunk, hogy mások mit gondolnak rólunk

A boldogtalan emberek, sokszor félnek attól, hogy az emberek mit gondolnak róluk, ha valami mást vagy új dolgot csinálnak, ezért inkább meg sem próbálják. Pedig az emberek nem is foglalkoznak azzal amit mi csinálunk, hiszen ők is a saját életükön aggódnak. Ahelyett, hogy azon gondolkoznánk mások mit gondolnak rólunk, inkább nyissunk a többi ember felé. Figyeljünk rájuk és segítsünk nekik. Ez szintén segít az önbecsülésünk növelésében és az önközpontosságunkat is legyőzzük.

+1. Bonyolítjuk az életünket

A világ egyre bonyolultabb, de mi is nagyon ügyesen tudjuk bonyolítani, a saját életünket, ami stresszt és boldogtalanságot okoz. Hozzunk új szokásokat amivel kicsit egyszerűbbé tehetjük az életünket. Készítsünk listát a napi tennivalóinkból, így nem veszünk el a halogatás útvesztőjében és sokkal hatékonyabban tudunk haladni. Váljunk meg azoktól a dolgoktól amit nem használunk. Amihez az elmúlt egy évben nem nyúltunk, az csak a helyet foglalja a környezetünkben. A kapcsolatainkban, szortírozzunk, váljunk meg nyugodtan olyan emberektől is, akik nem építenek minket. Ha pedig bánt valami merjünk kérdezni, mert sokszor csak egy félreértés a vélt sérelmünk alapja. Ezzel elkerüljük a kreált konfliktusokat, a negatív energiákat, és az erre fordított felesleges időt. A boldogtalan emberek sok időt töltenek a tévé előtt és a közösségi médiákban is. Korlátozzuk ezeket a perceket is, és sokkal több szabadidőnk marad a hasznos dolgokra.

“Nagyon kevés dolog szükséges a boldog élethez, minden csak a gondolkodásunkon múlik.”
Marcus Aurelius

Ezért figyeljünk a gondolkodásunkra, a viselkedésünkre és a szokásainkra. Így egy napon azt vesszük észre, hogy a boldogtalan emberek tábora helyett, már a boldog emberek táborát erősítjük.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Ha kíváncsi vagy hogyan gondolkodnak a boldog emberek, kattints ide

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Köszönöm, ha megosztod: