Az intelligens emberek közül, sokan vannak akik boldogtalanok. Lehet, hogy szerető család veszi körül őket és a munkájukban is sikeresek, mégis marad egy űr a belső világukban, ami boldogtalansághoz vezet.

“Az intelligens emberek boldogsága a legritkább dolog a világon. “

Ernest Hemingway

 

Ez az 5 ok áll leggyakrabban az intelligens emberek boldogsága útjába

 

1. Az intelligens emberek mindent felülbírálnak

A magas IQ-val rendelkező emberek, sokat gondolkoznak és folyamatosan elemzik az életüket. Mivel ezek az elemzések nem mindig a pozitív következtetésekre világítanak rá, ezért ez fusztrációt okoz bennük. Van az a mondás is, hogy “Boldogok a tudatlanok.” ami szintén megerősíti ezt a tényt. Hiszen minél kevésbé ásunk mélyre az életünkben, annál kevesebb probléma kerül a felszínre. Így azokkal a nehézségekkel sem találkozunk, amit egy intelligens ember előás, így a boldogságot is hamarabb érjük el. Ők gyakran globális és filozófiai kérdésekkel, az élet nagy dilemmáival is foglalkoznak aminek, gyakran nincs megoldásuk. Az emberek valódi énjének felismerése és a rejtett indítékainak kutatása is elég ahhoz, hogy csalódjanak az egész világban.

2. Az intelligens emberek túl szigorúak önmagukhoz

Túl kemények magukkal szemben és nemcsak a vizsgált eredmények okoznak kudarcot számukra. Hanem az intelligens emberek sokszor nagyon szigorúan elemzik a viselkedésüket, mintha az volna a cél, hogy találjanak magukban valami hibát, mert addig nem nyugszanak. Sokszor elalvás előtt is rágódnak olyan dolgokon, amelyek lehet, hogy hónapokkal azelőtt történtek. Képesek újra lejátszani egy bizonyos helyzetet, amikor nem reagáltak úgy, ahogy azt maguktól elvárták volna. Mivel sokszor elemzik viselkedésüket, ez már elég ahhoz, hogy bűntudatot, elégedetlenséget és negatív érzéseket keltsenek magukban, amellyel megalapozzák a boldogtalan hangulatukat.

3. Az intelligens emberek nem érik be a valósággal

A nyugtalan lelkük és a hatalmas képzelőerejük, nem engedi, hogy csak úgy egyszerűen, élvezzék az élet nagy dolgait. Az elcsépelt valóság túl unalmas számukra. Az intelligens emberek mindig vágynak valami idealista eszményre, de soha nem találnak rá a való világban. Sokszor úgy érzik, mintha kilógnának a sorból és egy másik bolygón élnének. Persze, hogy nem tudnak ilyen érzésekkel boldogok lenni, hiszen mint egy idegen élnek ebben a világban, amelyben nem találják a helyüket.

4. Az intelligens embereknek hiányoznak a mély beszélgetések

Az intelligens emberek ritkán érzik azt az örömöt, hogy beszélgető partnereik megértik őket, osztoznak a nézeteivel és értelmes beszélgetéseket tudnak lebonyolítani. Sokan egyedül érzik magukat, mert félreértik őket és folyamatosan csalódnak, mert senki nem érti meg belső világukat. Az intelligens emberek ritkán szólalnak meg és akkor is hihetetlenül értelmes és lenyűgöző dolgokról beszélnek. Tőlük nem fogunk hallani olyan sztorikat, hogy mit főztem tegnap és milyen idő várható holnap. Ezért is kerülik a szocializációt, hogy ne kelljen ismét csalódniuk, de emiatt meg magányosak lesznek, ami szintén boldogtalansághoz vezet.

5. Az intelligens emberek zöme társadalmi szorongásokkal küzd

Egy tanulmánnyal kimutatták, hogy a magas IQ-val rendelkező emberek, hajlamosabbak a szociális fóbiákra. Lehet, hogy a kreatív és ragyogó elme mellékhatásai a szorongás? Sokan szenvednek még az egzisztenciális félelemmel is ami az állandó gondolkodás eredménye és ez már egy bizonyos szint felett depresszióhoz vezet. A létezés elemzésével, újra értékelhetjük az életünket és hamar letargikus állapotban kerülhetünk, holott nincs is rá semmilyen okunk. Az intelligens emberek céltudatosak, tudják mit akarnak és nem érik be kevesebbel. Ezért az elért eredményeikkal, a kapcsolataikkal, a körülményeikkel ritkán elégednek meg.

Mivel idealista nézeteket követnek, ezért nekik sokszor az átlagos nem elég és mindig csalódniuk kell, emiatt a magas léc miatt.

Péter Anita Helga – Tudatosság Tréner

Access Consciousness® Minősített Facilitátor (CF),  Access Bars®, Facelift®, Body® kezelő és Facilitátor 

A következő közösségi médiafelületeken is szeretettel várlak, így nem maradsz le, az újdonságokról.

Szeretnél fejlődni, segítségre van szükséged? Jelentkezz Konzultációra vagy Kezelésre MOST!

Már ismered az Access Consciousness-t és Tanfolyamot keresel? Mit teremthetünk együtt, ha engem választasz?

Forrás

Ha szeretnél még hasonló éredekes cikkeket olvasni, kérlek látogass el a Központi Blog-oldalamra is…!

Intelligens embernek tartod magad, és boldogtalan is vagy? Kattints és olvass A boldog emberek 10  rendszeres szokásáról…

Köszönöm, ha megosztod: